PRIŠTINA TVRDI - EVROPSKA UNIJA potpisuje SSP sa Kosovom!

 
  • 8

- Potpisivanje je predviđeno za narednu nedelju, pomenut je 27. oktobar. Time se zaokružuje jedan značajan proces na putu integracije Kosova u EU. Mislim da je ovo dostignuće rezultat dijaloga u Briselu, jer je Evropski savet 2011. godine odlučio da se Kosovu ponudi SSP - rekla je šefica pregovaračkog tima Kosova

Šefica pregovaračkog tima Kosova Edita Tahiri potvrdila je danas da je Politički komitet zemalja EU na ambasadorskom nivou, odlučio da podrži potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (SSP) sa Kosovom.

U izjavi za Koha.net, Tahiri je rekla da očekuje da sutra bude doneta konačna odluka.

- Potpisivanje je predviđeno za narednu nedelju, pomenut je 27. oktobar. Time se zaokružuje jedan značajan proces na putu integracije Kosova u EU. Mislim da je ovo dostignuće rezultat dijaloga u Briselu, jer je Evropski savet 2011. godine odlučio da se Kosovu ponudi SSP - kazala je Tahiri.

MINIRA SE POČETAK SEDNICE UNESKA! Lobiranje za PRIJEM KOSOVA pomera odluku? #NoKosovoUnesco

Ona je dodala da je to rezultat reformi koje su obavljene na Kosovu, u skladu sa standardima i zahtevima za potpisivanje SSP.

- Mislim da je to veliki uspeh za Kosovo na planu ostvarivanja evroatlanske vizije, pošto je Kosovo odredilo strateške ciljeve, a to je integracija u evroatlantske strukture - kazala je Tahiri.

Foto: AP Foto: AP

Kosovo je u julu 2014. godine završilo razgovore o SSP, što je korak ka učlanjenju u EU.

SRBIJA U EVROPSKOJ UNIJI, DŽEPOVI PUNI PARA! Evo kada su Srbi počeli da sanjaju SAN koji još uvek TRAJE

Najavljeno je da će sledeće nedelje SSP, u ime Unije, potpisati visoka predstavnica za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini i komesar za dobrosusedske odnose Johanes Han.

(Telegraf.rs / Beta)

Video: Promocija knjige Darka Bajića "Film davne budućnosti" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Valjevac1308

    21. oktobar 2015 | 14:40

    Ne znam sta bih dao kad bi ovi evropejci primili Kosovo pre Srbije pod svoje okrilje. I tad bi bilo budala koji bi se kleli u EU. Ljudi, ocigledno je da nas oni kecaju sa uzivanjem do iznemoglosti. Svi to vidimo al neko iz ko zna kojeg interesa vodi ovaj narod i drzavu i dalje ka besmislenoj prici. Nikad necemo uci u EU u ovom obliku. Kad budemo doterali do beogradskog pasaluka onda nas mozda prihvate da bi cisto rekli: Eto, ispunili smo obecanje. Mnogo ste bili neuredjeni, morali smo malo da vas doteramo u red. Bicemo manji od Luksemburga i necemo smeti da kazemo da smo Srbi. Nema vise junacenja, ratovanja, barjaka. Sad smo gotovi jer smo spremni da gledamo svoju propast dok nas u nju tako patriotski vode nasi spasitelji. Nema od nas nista.

  • DARKO 100%

    21. oktobar 2015 | 14:44

    Albanci na kosovu bi trebalo da znaju ,da je Rusija u novijoj istoriji 60.godina cekala od 1954,god da pripoji Krim Rusiji koji su izgubili pod Nikitom Hruscova,MISLIM DA ME DOBRO RAZUMEJU,,SRBIJA CE BITI STRPLJIVA!!!!!!

  • Ina

    21. oktobar 2015 | 14:51

    Oteli nam zemlju, razrusili gotovo sve sto je srpsko, rasterali spski narod i sad su pozeljni za integraciju sa Evropom ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA