MIROVIĆ TVRDI: Bolji su izbori, referendum je skrivanje građanima iza leđa

 
  • 47

- Referendum je poslednja, krajnja mera. Izbori jesu ona ustavom i zakonom propisana mera za proveru legitimiteta, pa i za proveru politike. Dakle, ako mene lično pitate, ja sam uvek pre za to da se izborima proveri politika koju realizujemo - rekao je potpredsednik SNS

Potpredsednik SNS Igor Mirović, rekao je da izborima kao proveri legitimiteta određene političke daje prednost u odnosu na referendum.

- Mislim da je referendum uvek neka vrsta, rekao bih, poslednjeg izlaza. Nisu daleko od istine ni oni koji kažu da je to skrivanje iza leđa građana - rekao je Mirović.

Odgovarajući na pitanje da li je Srbija bližža izborima ili referendumu, on je istakao da SNS ne bežži od odgovornosti i da nije sklon da teret odlučivanja i odgovornosti prebacuje na građane.

NIKOLIĆ: Nisu nam POTREBNI vanredni parlamentarni izbori

- Jer, kada analiziramo ranije referendume, vidimo da u suštini oni predstavljaju neku vrstu predaha pred odlučivanje. Na kraju ipak morate da odlučite. Građani su vam dali taj mandat - objasnio je potpredsednik SNS.

Prema njegovim rečima, SNS se jošš nije opredeljivao između te dve opcije, ali će svakako razmišljati "na način koji će teret odgovornosti prebaciti na nas".

- Referendum je poslednja, krajnja mera. Izbori jesu ona ustavom i zakonom propisana mera za proveru legitimiteta, pa i za proveru politike. Dakle, ako mene lično pitate, ja sam uvek pre za to da se izborima proveri politika koju realizujemo. Referendum je neka vrsta izbegavanja odgovornosti - rekao je on.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

- Mislim da referendum ne bi doneo ništa što bi pomoglo da odlučujemo - zaključio je Mirović.

Govoreći o obeležavanju godišnjice osnivanja SNS, on je rekao da će predsednik te stranke Aleksandar Vučić sutra u Centru Sava u Beogradu poslati poruku da stranka ne odustaje od ključnih elemenata programa, koji ima veliku podršku građana, kao ni od toga da se povremeno ta podrška meri na izborima.

NE KOSOVO U UNESKO! Tomislav Nikolić čita Tvitove ambasadorima (UŽIVO) (VIDEO)

Predsednik Srbije i osnivač SNS Tomislav Nikolić izjavio je ranije da bi po pitanju novih uslova u pravcu priznavanja Kosova, a u okviru nacrta platforme za pregovaračko poglavlje 35, bilo dobro da se napravi najširi mogući konsenzus, i da se građani na kraju pitaju eksplicitno šta oni misle o tom pitanju.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Njegova savetnica za medije Stanislava Pak je rekla da je predsednik najavio da će o održavanju referenduma razgovarati sa predsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem. Ona je podsetila na reči predsednika Nikolića, da je, ukoliko se većina građana Srbije izjasni da Srbija prizna Kosovo i Metohiju, upitno da li će on ostati na toj funkciji.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    16. oktobar 2015 | 14:30

    i izbori i referendum su neophodni...

  • Jovan

    16. oktobar 2015 | 14:28

    Nema tu mnogo polemike. Narod je taj koji ce odluciti na izborima. Naord sad moze objektivno da vidi ko je uradio nesto, a ko ga je za nos vukao 15 god.

  • Daki

    16. oktobar 2015 | 13:55

    I treba da bude izbora, da se ove sateliti stranke vise smire, pogotovo demokratska i nova stranka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA