SRPSKA DELEGACIJA NA GODIŠNJEM ZASEDANJU SKUPŠTINE NATO: Alijansa sprema odgovor na krizu u Siriji

 
  • 4

Jedna od glavnih tema na zasedanju političkog odbora biće i hitan sveobuhvatan odgovor na krize na Bliskom istoku i na Severu Afrike

Paralamentarna skupština NATO zaseda 61. put, na godišnjem skupu u Stavangeru u Norveškoj. Srpsku delegaciju predvodiće poslanik SNS Dragan Šormaz, koji će ujedno učestvovati u radu političkog odbora.

Na zasedanju NATO parlamentarne skupštine u srpskoj delegaciji, po odborima, učestvuju još i: u odboru za odbranu i bezbednost Branislav Blažić (SNS), odbor za nauku i tehnologiju Aleksandar Radojević (SNS), u odboru za ekonomiju i bezbednost je Dejan Radenković (SPS), dok je u odboru za civilnu dimenziju bezbednosti Dubravka Filipovski (NS).

ANTIĆ TVRDI: Na izborima UBEDLJIVU POBEDU odnosi vladajuća koalicija!

Na sastancima odbora diskutovaće se o različitim aktuelnim temama, poput borbe protiv terorizma, sprečavanja terorizma, suprotstavljanja propagandnim napadima protiv evroatlanske zajednice, o društvenim medijima i propagandi terorista, razmatranje nacrta izveštaja za energetsku bezbednost i bezbednost životne sredine.

Učesnici ovog skupa pričaće i o klimatskim promenama i međunarodnoj bezbednosti, o izazovima ze bezbednost NATO alijanse, o jačanju bezbednosti i stabilnosti putem politike otvorenih vrata NATO-a u partnersku politiku NATO-a.

Jedna od glavnih tema na zasedanju političkog odbora biće i hitan sveobuhvatan odgovor na krize na Bliskom istoku i na Severu Afrike.

RAZGOVOR O POGLAVLJIMA 23 I 24: Srpski tim za pregovore o proširenju EU danas u Briselu

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Na godišnjoj Parlamentarnoj skupštini NATO, govoriće se i o nacrtu generalnog izveštaja Specijalne grupe za mediteran i Bliski istok.

U ponedeljak, plenarno zasedanje NATO skupštine otvoriće premijerka Norveške Erna Solberg, a učesnicima će se obratiti generalni sekretar NATO i predsedavajući Severnoatlantskog saveza NATO Jens Stoltenberg i generalni sekretar Norveškog saveta za izbeglice Jan Egeland. Još jedan od govornika biće i predsednik Asocijacije mladih Atlantskog ugovora Francisko Kosta.

Na dnevnom redu je i izbor zvaničnika Parlamentarne Skupštine NATO.

Od sada, Telegraf pratite i na Vajberu!

(M.P.)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Da da

    9. oktobar 2015 | 14:51

    Šta tražimo gde nam mesto nije?

  • Stov

    9. oktobar 2015 | 12:46

    Šta će vam NATO da idete na Krim da ga otmete od Rusa,da sa Potrošenkovom naci vojskom idete na Donjeck i Lugansk?Eto im Montenigera oni će sigurno poći.

  • Čiča-deda

    11. oktobar 2015 | 12:48

    Srpska delegacija u nato,sram vas bilo,mnogo brzo zaboravistežrtve i naknadne radijacione bolesti.Što kolektivno ne poskačete u jadran i da nas više nebrukate i izdajete.ja vas ne priznam,a verujem i mnogi drugi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA