POSLANIK NAPREDNJAKA TVRDI: Raspodela sredstava iz pokrajinskog budžeta Vojvodine politički motivisana (VIDEO)

 
  • 0

- Budžet pokrajine između ostalog puni se i sa oko 30 odsto novca od poreza koji se naplaćuje na teritoriji grada Zrenjanina. Brojke su neumoljive i one kažu da je u suprotnom smeru dato Zrenjaninu za 2013.godinu 0,30 odsto sredstava fonda - kaže pokrajinski poslanik naprednjaka

Pokrajinski poslanik u Skupštini AP Vojvodine Darko Bađok,  gostujući u emisiji "Razotkrivanje" otkrio je frapantne podatke o sredstvima iz pokrajinskog budžeta:

- Budžet pokrajine između ostalog puni se i sa oko 30 odsto novca od poreza koji se naplaćuje na teritoriji grada Zrenjanina. Brojke su neumoljive i one kažu da je u suprotnom smeru iz najznačajnijeg pokrajinskog fonda "Uprave za kapitalna ulaganje Vojvodine" dato Zrenjaninu za 2013.godinu 0,30 odsto sredstava fonda. Da neravnomerna i politički motivisana raspodela sredstava bude još evidentnija potrudila se aktuelna pokrajinska vlast i u 2014.godini kada Zrenjaninu nije dodeljen ni dinar sredstava.

VUČIĆ O IZBORIMA, VLADI, BEOGRADU NA VODI... Evo šta je premijer Srbije poručio Srbima!

Podsećam da je Zrenjanin teritorjalno najveći grad u Vojvodini, a po broju stanovnika 122.000 je na trećem mestu. Čime je motivisana ova očigledno loša namera? Misli li Demokratska stranka da tako kažnjava Srpsku naprednu stranku koja je preuzela odgovornost upravljanja Zrenjaninom? Siguran sam da ce građani i Zrenjanina i ostalih gradova Vojvodine na predstojećim izborima umeti da kazne lošu vlast Bojana Pajtića.

Reagujući na pitanje voditeljke kako komentarise prozivke Demokratske stranke da sedam odsto sredstava od budžeta koje po Ustavu pripadaju pokrajini nisu realizovana, Bađok je izjavio:

- Nesporna je činjenica da je Ustavom zagarantovano sedam odsto, ali naši politički protivnici propuštaju da kažu da su u periodu 2008. do 2012. godine upravo oni imali sve nivoe vlasti od mesnih zajednica, do predsednika države i nisu doneli neophodan Zakon koji bi regulisao finansiranje. Zakon usvaja republička Skupština na predlog pokrajinske. Dosadašnji predlozi aktuelne pokrajinske većine svodile su se na nerealne zahteve formiranja pokrajinskog poreskog sistema čime se direktno podriva poreski sistem države. Gospoda iz DS se moraju navići da se Ustav i zakoni moraju poštovati da ne bi u pokrajini isplivavale afere poput Razvojne banke Vojvodine, dokapitalizacije Tesla banke, Fonda za razvoj Vojvodine, Kamenice 2.. - zaključio je Bađok.

Od sada Telegraf pratite i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA