OTKRIVAMO: Evo šta sve možete uraditi sa glasačkim listićem (FOTO)

 
  • 7

Grupa "Mi 7" organizovala je crtanje po glasačkim listićima. - Naša ideja je da postoji nula na glasačkom listiću, koja bi označavala "ne glasam ni za koga". Takođe, stranke koje su bile na izbornom listu ne mogu u sledeći krug - kažu u “Mi 7”

U Centru za dekontaminaciju u Beogradu, u petak je održan kurs pod nazivom "Crtanja po glasačkim listićima", koji je organizovala neformalna grupa "Mi 7". Kurs je imao za cilj da poduči građane kako da najlakše i s malo utrošenog vremena budu kvalitetni u popunjavanju glasačkog listića, da glasaju, a da ne zaokružuju.

- Naša prvobitna ideja bila je da postoji nula na glasačkom listiću, koja bi označavala "ne glasam ni za koga". Ukoliko bi nakon izbora nula imala najviše glasova, izbori bi bili ponovljeni. Takođe, bilo bi zahtevano da stranke koje su bile na izbornom listu ne mogu u sledeći krug, jer nije dovoljno građana za njih glasalo - objašnjava Aleksa Jorga, član organizacije "Mi 7".

Ekipa Telegrafa.rs posetila je kurs i saznala na koje sve načine možete prikazati svoju kreativnost na izborima. Izborni listić možete zapaliti, pocepati, nacrtati sve što poželite, isprozivati partiju koju ne volite, postaviti pitanja ili ismejati suprotne tabore.

Kurs  podrazumeva i crtаnje iz više potezа, što je predviđeno zа one аmbicioznije, koji žele dа ostаve utisаk i budu zаpаženi od strаne glаsаčke komisije i budućih аnаlitičаrа i istoričаrа crtаnjа nа glаsаčkim listićimа.

Konačno, za "nulu" bi glasali skoro svi polaznici kursa, koji su se na kreativan način potrudili da "ulepšaju" izborne listiće.

(I. Danić)

 

Video: Da li će se zadržati sunčano i toplo vreme ili nam sledi preokret?!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kiklop

    22. april 2012 | 13:18

    Ja znam sta cu da im nacrtam. Jedan veliki ****c ....

  • djole zajecar

    22. april 2012 | 12:32

    Najlakse je sedeti, nista ne raditi i kritikovati one koji bar nesto rade. Ako neko smatra da politicari nisu dobri neka preuzme odgovornost i kandiduje se, a ne da organizuje glupe kurseve koji nista ne pomazu. Svako treba da izadje na izbore i bar malo preuzme odgovornost za buducnost svoje drzave.

  • kkk

    22. april 2012 | 15:41

    ovo je nagluplja stvar koja moze da se uradi. ponistavnjem listica ujedno glasate i da DS i za SNS i za URS i za sve koje prelaze cenzus. Ne izlazite da glasate. Ovo je prosto retardirano

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA