VUČIĆ O REŠENJU MIGRANTSKE KRIZE: EU neka se dogovore između sebe, mi ćemo da uzmemo svoj deo odgovornosti

 
  • 81

- Prosto nema razloga za paniku...Srbija je sposobna i uradiće sve što je potrebno da ljudima pomogne i da pokaže kakav ljudski i korektan odnos imamo prema njima - rekao je srpski premiejr i dodao da sve drugo nije na nama

Premijer Srbije Aleksandar Vučić, smatra da je problem migranata evropski problem i zbog toga očekuje svobuhvatno evropsko rešenje, ali isto tako poručuje da će Srbija uraditi sve što je potrebno da pomogne ljudima i preuzeti svoj deo odgovornosti.

Vučić je danas u Subotici rekao da ima puno poverenja u kancelare Nemačke i Austrije i njihovu inicijativu i da veruje da će se doći do zajedničkog rešenja.

- Verujemo da će doći do sveobuhtavnog rešenja jer u suprotnom bi se sve pretvorilo u pravu katastrofu - ocenio je Vučić, koji je danas zajedno sa ministarkom Bavarske Beatom Merk obišao migrante u Kanjiži.

VUČIĆ I MERK OBIŠLI PRIHVATNI CENTAR ZA MIGRANTE U KANJIŽI: Država ima odgovoran odnos prema izbeglicama

Naveo je i da ne vidi potrebu da ljudi unapred izmišljaju i pričaju bajke o pola miliona izbeglica, o raznim centrima...ili šta će se sve dogoditi...

- Prosto nema razloga za paniku...Srbija je sposobna i uradiće sve što je potrebno da ljudima pomogne i da pokaže kakav ljudski i korektan odnos imamo prema njima - rekao je Vučić i dodao da sve drugo nije na nama.

U tom smislu naveo je da ćemo imati problem ako se uskoro u Evropi ne nađe rešenje i zapitao da li je moguće da je Srbija prva zemlja koja migrante registruje i da jedina funkcioniše kao država.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Našim nemačkim prijateljima i kanecelarki Merkel i ministarki Merk smo zahvalni na svakoj pomoći koju pružaju, rekao je premijer i zamolio da se u EU dogovore i nađu rešenje.

- Dogovorite se malo između sebe, dogovorite se malo i unutar EU...to je jedino što mi molimo, a mi ćemo da uzmemo svoj teret na sebe i šta god se dogovore u EU mi ćemo svoj deo odgovornosti da preuzmemo na sebe.

U tom smislu dodao je da očekujemo konačni politički dogovor iz EU, ocenivši da je to važnije od novca, ali je ponovio da je najbitnije da se reši šta će se dalje raditi i šta možemo da očekujemo za sedam dana, 10 dana...

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Jezivi snimak namerno potencijalnog izazivanja sudara na autoputu: Zbog ovakvih stvari se gine

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    3. septembar 2015 | 14:33

    Ljudski je pomoci, to i treba da uradimo.

  • Mirela

    3. septembar 2015 | 15:53

    Jadni ljudi, ne treba im stajati na muku. Treba im pomoci makar lepim recima i to nekad mnogo znaci ljudima koji su u nevolji.

  • Elena

    3. septembar 2015 | 14:29

    Mi smo nekako uvek na raskršćima nekih puteva,brojne seobe i migracije su se odigrale preko naše teritorije.I ovo je jedna od njih,treba to da gledamo kao proces koji nema veze sa nama,mi smo njima samo na putu i treba da pomognemo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA