Mađarska će i PRAVNO ZAPEČATITI granicu sa Srbijom!

 
  • 2

- Krivični zakon biće pooštren u delu propisa protiv krijumčarenja ljudi, dok će procedura prema izbeglicama biti brža i efikasnija - kaže državni sekretar u ministarstvu pravde Robert Repaši

Mađarska vlada uputila je predlog zakona koji trebalo da i pravno "zapečati" granicu te zemlje, nakon postavljanja ograde duž granične linije sa Srbijom, rekao je državni sekretar u ministarstvu pravde Robert Repaši.

ZARAĐUJU NA IZBEGLICAMA: Prelazak migranta u Mađarsku košta 1.500, ceo put - 6.000 evra!

Krivični zakon biće pooštren u delu propisa protiv krijumčarenja ljudi, dok će procedura prema izbeglicama biti brža i efikasnija, najavio je Repaši za informativni kanal M1, prenela je mađarska novinska agencija MTI.

UNIŠTEN ZID KOJI DELI MAĐARSKU I SRBIJU: Migranti isekli žičanu ogradu!

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Repaši je primetio da, iako uvek postoji mogućnost žalbe, ovakvi sudski postupci mogli bi da budu brži.

Gostujuci u istoj emisiji, portparol vladajuće poslaničke grupe Fides Bence Tužon najavio je da će se novi zakon fokusirati na to da nezakonite ulaske u Mađarsku i oštećenje granične ograde tretira kao krivično delo.

Predlog zakona predviđa i strože kazne za krijumčarenje ljudi, dodao je Tužon.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Agencija AFP javlja, pozivajući se na mađarsku policiju, da je u ponedeljak rekordnih 2.093 izbeglica prešlo srpsko-mađarsku granicu, što je, kako se navodi, rekordan broj izbeglica koji je u jednom danu prešao srpsko-mađarsku granicu.

Mađarski vojnici počeli su 3. avgusta izgradnju ograde na granici sa Srbijom. Ograda bi trebalo da bude postavljena do 31. avgusta.

Više od 100.000 izbeglica stiglo je ove godine u Mađarsku preko Balkana, većinom iz ratnih zona poput Sirije, Iraka i Avganistana.

Skoro sve izbeglice podnose zahtev za azil u Mađarskoj, ali pokušavaju da se domognu bogatijih evropskih zemalja Nemačke, Švedske ili Velike Britanije.

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs)

Video: Sastanak Vučića sa Fon der Lajen

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hercegov grad

    25. avgust 2015 | 12:12

    Samo prebaciti tamo u njihovu Evropu, pa nek rade sta hoce snjima. Evropa i Amerika su i proizvele sve ovo pa nek se nose sa problemom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA