SRBI U MARTU IZLAZE NA IZBORE? Evo za koga će sve narod moći da glasa

 
  • 4

- O raspisvanju vanrednih parlamentarnih izbora se razmišlja, ali konačna odluka još nije doneta. Uspostavljamo sistem odgvorne i ozbiljne države, a onaj ko to ne želi da vidi, uvek će imati priliku da nas pobedi! A da li će uspeti to ćemo da vidimo! - rekao je srpski premijer

Vanredni parlamentarni izbori u Srbiji biće najverovatnije održani u martu 2016. godine, a postoji velika šansa da se oni spoje s lokalnim i pokrajinskim. To je trenutno najizvesnija opcija i o njoj će do kraja avgusta razgovarati u vrhu SNS, pišu Večernje novosti.

Čelnici najjače partije pažljivo će razmotriti sve varijante, ali nije tajna da veliki deo funkcionera naprednjaka priželjkuje izlazak na birališta baš u martu, jer bi tada podrška građana svakako bila veća nego da se čeka kraj mandata Vlade.

Procenjuje se da bi se "vezivanjem izbora" popularnost premijera Aleksandra Vučića "preslikala" po dubini sa državnog nivoa, na Vojvodinu i na lokalni nivo.

Premijeru Srbije biće ukazana VELIKA ČAST na Samitu u Beču! Evo i koja

Vučić je juče izjavio da je moguće da početkom naredne godine budu održani vanredni parlamentarni izbori, ali da o tome odluka još nije doneta.

- O raspisvanju vanrednih parlamentarnih izbora se razmišlja, ali konačna odluka još nije doneta. Uspostavljamo sistem odgvorne i ozbiljne države, a onaj ko to ne želi da vidi, uvek će imati priliku da nas pobedi! A da li će uspeti to ćemo da vidimo! - rekao je premijer.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Upitan šta bi bio razlog za vanredne parlamentarne izbore, on je rekao da to traže njegovi politički protivnici koje poštuje.

- Vidim da su se (lider Demokratske stranke Bojan) Pajtić i (predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka Sulejman) Ugljanin veoma obradovali. Moguće da im se želja usliši, ali nikakvu odluku još nismo doneli - rekao je Vučić.

VUČIĆ VRLO BLIZU KONAČNE ODLUKE: Uskoro vanredni izbori?!

Vučiću nije jasno kako se opozicija protivi da vojvođanski izbori budu u januaru, ali bi brže-bolje na republičke.

- Neko ko bi trebalo da bude odgovoran i vlada samo 16 godina, kaže da neće da ide na pokrajinske izbore u januaru, jer oni moraju da budu u aprilu. A na vlasti je samo 16 godina, pa su sada ta tri meseca odlučujuća. Valjda treba da se ode na još neko zimsko brčkanje - figurativan je bio Vučić i dodado da mu ne pada na pamet da sedi u fotelji 16 godina, zato što mu se to tako sviđa.

Foto: Tanjug/Nikola Dimitrijević Foto: Tanjug/Nikola Dimitrijević

Predsednik SPS, Ivica Dačić rekao je da nije čuo da će se na birališta ići u martu.

- Sve zavisi od odluke premijera. A što se tiče moje partije, mi smo za izbore uvek spremni - rekao je Dačić.

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(Telegraf.rs / Izvor: Večernje novosti)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko iz mase...

    23. avgust 2015 | 02:07

    Iz'inte... A, sta se bira? Zbog? Sta god i koga god da izaberemo, sve vise nas odvuku u ambis... Narod sve vise pati, nove generacije (deca) nam propadaju...

  • Jaaaaaa

    20. avgust 2015 | 18:11

    Februar.

  • СОКО

    20. avgust 2015 | 11:25

    Јануар.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA