SRBIJA NEĆE PODIZATI ZIDOVE, TO NIJE SMELA NI EVROPA DA URADI! Evo šta je Vučić rekao kako će biti rešen problem migranata!

 
  • 7

- Srbija je gostoprimljiva zemlja. Migranti su dobri ljudi. Donećemo sve što im je potrebno i brinućemo o njima. Ovo nas košta, ali nećemo nikoga da moljakamo za pomoć. Napravićemo centar za smeštaj pored auto-puta za oko 3.000 ljud - rekao je premijer Srbije

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas migrante, koji privremeno borave u parku kod Beogradske autobuske stanice i tom prilikom razgovarao je s njima i uručio im humanitarnu pomoć.

DA LI VIŠE VOLIŠ MESIJA ILI RONALDA? Evo šta je Vučić pitao dečaka koji je pobegao od rata iz Sirije. Njegov odgovor će vas naježiti

- Srbija je gostoprimljiva zemlja. Migranti su dobri ljudi. Donećemo sve što im je potrebno i brinućemo o njima. Ovo nas košta, ali nećemo nikoga da moljakamo za pomoć. Napravićemo centar za smeštaj pored auto-puta za oko 3.000 ljudi. EU nije smela da postavlja ograde, ako nam pomognu hvala im - rekao je Vučić.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Premijer Srbije je istakao da dnevni broj ulazaka migranata u Srbiju iznosi 2.000 i da ih Srbija brže evidentira nego EU.

Vučić je istakao da je postavljanje žica za njega strašno i da fali samo "još da neko pusti struju i ''završi posao''. - To je za mene strašno, mi to ne radimo. Mi za razliku od drugih, ne volimo prerviše da molimo ako neko ne vidi u kakvoj je situaciji Srbija. Plašim se da su mogi već podržali zid i prave se da ne vide zid, policiju, ograde - rekao je Vučić. On je istakao da će se Srbija, nasuprot tome, prema migrantima ponašati kao prema dobrim ljudima i da od toga neće praviti najveći svetski problem. Zajedno sa Vučićem, migrante će obići ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i gradonačelnik Beograda Siniša Mali, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Pratite Telegraf i na Vajberu!

(M. P.)

Video: Sastanak Vučića sa Fon der Lajen

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    19. avgust 2015 | 11:01

    Zašto mi uvek moramo biti crna ovca i terati inat svima, ti migranti će sledeće godine doći u duplo većem broju itd. Posle očekujte džihadiste i uništeni smo. Kontrola ulazaka i izlazaka iz zemlje mora da postoji.

  • momazver

    19. avgust 2015 | 10:59

    ....a Madjarska je jedna baš neevropska zemlja!

  • Enna

    19. avgust 2015 | 21:19

    Svaka cast za premijera.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA