Gojković: SNS može odmah da izađe na izbore, spremni smo!

 
  • 1

- Srpska napredna stranka je za pošteno vođenje Vojvodine, a DS je u Vojvodini za 15 godina pokazala da iza sebe ostavlja samo brojne afere i time mogu da tumačim njihov strah da se izbori raspišu u decembru, a ne koji mesec ili dan kasnije - rekla je predsednica Skupštine Srbije

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, rekla je da će raspisati lokalne izbore u skladu sa zakonom, i dodala da je celishodno da se istog dana održe i pokrajinski izbori u Vojvodini. Gojkovićeva je istakla da je Srpska napredna stranka spremna odmah da izađe na izbore, jer je uverena u ogromnu podršku građana.

Ona je naglasila da neće biti nikakvog kršenja Ustava i zakona i da će izbore raspisati kada se steknu svi uslovi ali da neće određivati datum.

STEFANOVIĆ O PRETNJAMA PAJTIĆU: U Srbiji neće niko pozivati na linč i ubistvo bilo kog građanina!

Prema njenim rečima, održavanje lokalnih i pokrajinskih izbora bilo bi mnogo ekonomičnije i racionalnije. ali to pitanje je u nadležnosti predsednika Pokrajinskog parlamenta Ištvana Pastora.

- Srpska napredna stranka je za pošteno vođenje Vojvodine, a DS je u Vojvodini za 15 godina pokazala da iza sebe ostavlja samo brojne afere i time mogu da tumačim njihov strah da se izbori raspišu u decembru, a ne koji mesec ili dan kasnije - ukazala je Gojković.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Na pitanje da li je predsednik DS Bojan Pajtić nadigrao SNS u Vojvodini, s obzirom da se održao na vlasti, uprkos nastojanjima naprednjaka, Gojković kaže da ne zna da li je neko nekog nadigrao, jer ne gleda na politiku i politički život kao na fudbalsku utakmicu.

- Gledam to kao poštovanje zakona. Nama nije bilo važno da rušimo Pajtića odmah i sad, jer njega, u stvari, ruše glasovima građani Vojvodine - ocenila je Gojković, koja smatra da se on boji reakcije građana i naroda, a ne političara.

DS stalno tvrdi da je građani sve više podržavaju, a ne želi da proveri tu volju, kaže ona i ističe da je SNS "još danas" spremna da izađe na izbore jer zna kakvu podršku ima kod građana Srbije.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Na opasku da su utihnule poruke iz vrha SNS da će biti rekonstukcije Vlade, Gojković odgovara da ne sumnja da će je biti i da će premijer Aleksandar Vučić pokrenuti ovo pitanje kada oceni da je to najpotrebnije za građane Srbije.

DOSTA NEPRAVDE: Oliver Ivanović počeo štrajk glađu!

U ovom momentu, neka druga pitanja su se pokazala kao prioritet, dodala je ona i precizirala da misli na reforme u ekonomskom segmentu. Gojković kaže da ne zna odgovor na pitanje da li će biti vanrednih parlamentarnih izbora i navodi da za sada nema razgovora o tome.

(Telegraf.rs / FoNet)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • iznogud

    8. avgust 2015 | 17:44

    pa glasao sam protiv slobe i pogresio,pa sam glasao protiv pogreske i ...prica se ponavlja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA