Vučić i Johanis: Rumunija će podržati Srbiju na njenom putu ka EU! (FOTO)

Dvojica državnika razgovarali su o saradnji u oblasti energetike, evrointegracijama Srbije, izgradnji autoputa Beograd - Temišvar i o položaju nacionalnih manjina

  • 0

Predsednik Vlade Srbije, Aleksandar Vučić, sastao se sa predsednikom Rumunije, Klausom Vernerom Johanisom, koji boravi u prvoj zvaničnoj poseti Srbiji.

Dvojica zvaničnika konstatovali su da će i ova poseta dati snažan impuls razvoju bilateralnih odnosa i na taj način ojačati i ekonomsku saradnju dveju zemalja, čiji potencijali nisu dovoljno iskorišćeni. Tema susreta bila je i saradnja u oblasti energetike, kao i izgradnja autoputa Beograd-Temišvar.

Vučić: Srbija i BiH će imati mnogo bolje odnose u budućnosti!

Premijer Vučić zahvalio je na podršci Rumunije evrointegracijama Srbije i istakao da su srpsko-rumunski odnosi važni i za čitav region.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

On je izrazio nadu da će angažovanje Srbije, Rumunije i Bugarske, u okviru Krajovske grupe, doprineti našem bržem približavanju EU.

Srpski premijer i predsednik Rumunije ponovili su spremnost da se sva pitanja o položaju rumunske nacionalne manjine u Srbiji rešavaju u okviru Međuvladine mešovite komisije za manjine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA