ZBOG OVOGA CRNOGORCI KREĆU U RAT DO ISTREBLJENJA PROTIV ALBANACA! Haradinaj i Tači otimaju SVETU ZEMLJU!

 
  • 98

Skupština Kosova usvojila je rezoluciju kojom se traži da granica sa Crnom Gorom bude ona koja je određena Ustavom iz 1974. godine

Skupština Kosova usvojila je rezoluciju kojom se traži da granica sa Crnom Gorom bude ona koja je određena Ustavom iz 1974. godine, prenele su Vijesti.

Predlog rezolucije koju je predložila poslanica Alijanse za budućnost Kosova Donika Kadaj Bujupi, podržala su 72 poslanika, dok je protiv bilo devet parlamentaraca iz srpskih partija, navodi podgorički dnevnik.

CRNOGORCI KREĆU U RAT DO ISTREBLJENJA PROTIV ALBANACA! Žele da oslobode SVETU ZEMLJU - Peć i Dečane!

Kako prenose kosovski mediji, rezolucijom koja je predložena iz partije Ramuša Haradinaja, predviđeno je da se demarkaciona linija između Crne Gore i Kosova određuje na osnovu granica nekadašnje autonomne pokrajine.

Foto: Profimedia Foto: Profimedia

Poslanici su odlučili i da premijer Kosova Isa Mustafa učestvuje u radu državne komisije zadužene za demarkaciju granice i da obavještava parlament o razvoju pregovora, ali i svim drugim razgovorima sa crnogorskim zvaničnicima.

Vijseti prenose da je rezolucijom predviđeno i da meštani pogranične teritorije budu upoznati sa demarkacionom linijom koju komisija utvrdi i da daju potvrdu da se slažu sa njom. Kosovski poslanici tražili su da se na osnovu Ustava iz 1974. godine odredi i granica sa Srbijom.

Tokom skupštinske rasprave ministar vanjskih poslova Hašim Tači kazao je da integritet Kosova ne sme biti ugrožen navodeći da poslanici mogu da traže granicu i do Bara, ako misle da im može biti. On je podsetio poslanike da je Crna Gora pomagala građane Kosova tokom bombardovanja 1999. i priznala Kosovo.

Foto: Tanjug / Sava Radovanović Foto: Tanjug / Sava Radovanović

- Želim otvoreno da kažem da će Kosovo biti u granicama Ustava iz 1974. godine, iako nikad nisam imao lijepo mišljenje o ustavu koji nas je tretirao kao pokrajinu - kazao je Tači, na šta mu je poslanik "Samoopredjeljenja" Albin Kurti kazao da niko ne traži granicu do Bara nego ono što pripada Kosovu.

- Ovde se iznose istorijske činjenice koje znam i ja, ali u praksi je sasvim drugačije. Istina je da su Albanci u Crnoj Gori dio institucija na državnom i lokalnom nivou. Bio sam i u Tuzima i u Ulcinju i razgovarao sa sunardonicima i čuo kako žive Albanci - kazao je Tači.

Foto: YouTube / Kosova Press Foto: YouTube / Kosova Press

Meštani pograničnih sela koji su u nekoliko navrata protestovali zbog granice, prošle nedelje su najavili radikalizaciju protesta ukoliko ne bude rešeno pitanje granica. Navodeći da je Crna Gora oduzela 12 hiljada hektara kosovske teritije, oni su na tribini koju je organizovao Centar za promociju i razvoj, najavili "institucionalni rat" ukoliko se ne reši pitanje granica.

Podsetimo Crnogorci najavljuju pravi rat za teritoriju sa Kosovom i spremni su životom da plate 12 hiljada hektara koje sada teritorijalno pripadaju Srbiji tačnije Kosovu i Metohiji, a koji su u nekadašnjoj istoriji vekovima bili pod vlašću Podgorice!

Crnogorci su zgroženi kako kažu otimanjem svoje teritorije i spremni su da daju život za ovo parče zemlje.

(Telegraf.rs)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    29. jun 2015 | 15:03

    Eto vam Crnogorci što ste priznali nezavisno Kosovo.Sad će vam ono doći u vašu zemlju.Sad vam se vraća za sve ono što niste podržali Srbiju.

  • Zoran021

    29. jun 2015 | 14:57

    Eto vam šiptari pa se zajedno nosite!

  • Zox

    29. jun 2015 | 15:00

    Jesu li priznali kosovo? Jesu. I šta sad hoće. Zemlja je kosovsaka montenegrosi tu nemogu ništa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA