STEPINAC NIJE BIO SVETAC, TO SVAKI SRBIN ZNA: Evo šta je Vučić poručio Hrvatima i Vatikanu!

- Mi se zaista trudimo da ne komentarišemo ono što hrvatski političari kažu na naš račun - rekao je srpski premijer, i dodao da on sledi politiku pomirenja u regionu

  • 18

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, izjavio je u Briselu da Srbija želi da što bolje odnose sa Hrvatskom, ali da se kardinal Alojzije Stepinac nikako ne može nazvati svecem.

- Mi se zaista trudimo da ne komentarišemo ono što hrvatski političari kažu na naš račun - rekao je Vučić odgovarajući na zahtev novinara da prokomentariše nedavnu izjavu ministra Aleksandra Vulina na komemoraciji u Jadovnu.

STEPINAC JE USTAŠKI VIKAR! Ovom izjavom srpski ministar ZAPALIO je Hrvatsku!

Premijer je kazao da on sledi politiku pomirenja u regionu i pored toga što je veliki broj članova njegove porodice stradao od ustaša.

Evo koji je jedini srpski ministar podržao REZOLUCIJU O SREBRENICI!

Foto: Wikipedia/public domain Foto: Wikipedia/public domain

- Možda tajming Vulinove izjave nije bio odgovarajući, ali niko u Srbiji ne može da kaže da je Stepinac bio svetac - naveo je Vučić.

ALOJZIJE STEPINAC: Srpski vojnik, ustaški zlikovac ili komunistička žrtva?! Ili sve to zajedno? (FOTO)

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Srpski ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin je u nedelju u Jadovnom, kao izaslanik srpske vlade, između ostalog, nazvao kardinala Alojzija Stepinca "ustaškim vikarom".

Mediji i političari u Hrvatskoj su žestoko osudili tu izjavu.

SVETAC KRVAVIH RUKU: Stepinac sarađivao u klanju Srba, a Vatikan ga slavi!

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    24. jun 2015 | 11:44

    Svaka cast vucicuuu

  • Еуклид

    24. jun 2015 | 10:37

    Још један показатељ колико они немају ни трунке свести, савести и морала, кад ђавољег викара желе да прикажу некаквим свецем. Па бар из пијетета према свим оним жртвама које су страдале од њихове руке, плус оних који су силом покатоличавани, не би требали да провоцирају овако нечим.

  • major Milan Tepic RSK

    24. jun 2015 | 17:07

    Pa ti hrvati stvarno prodaju maglu europi znaju oni koje Stepinac samo cekaju da vide dokle njihova drskost doseze, zlocinac je trebao da bude osudjen na vrijeme ali politika i Vatikan su ucinili uslugu Hrvatima koji se slihtaju fasistima sto su i sami.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA