PAKLENI PLAN: Zapad genocidom ruši Republiku Srpsku i Dodika!

 
  • 99

Tekst kojim se zločin u Srebrenici definiše kao genocid uskoro će se naći pred Savetom bezbednosti, a potom i u Evropskom parlamentu. Usvajanje rezolucije može da donese velike probleme Rapublici Srpskoj, ali i Srbiji

Rasprava u Ujedinjenim nacijama o rezoluciji o Srebrenici, mogla bi skupo da košta Republiku Srpsku, ali mogla bi da ima i posledice i po Srbiju, koja bi se pored svega suočila sa brojnim zahtevima za naplatu obeštećenja. Iza usvajanja rezolucije o Srebrenici krije se paklena namera Evrope i Sjedinjenih Američkih Država da konačno sruše RS i njenog predsednika Milorada Dodika.

Tekst kojim se zločin u Srebrenici definiše kao genocid uskoro će se naći pred Savetom bezbednosti, a potom i u Evropskom parlamentu.

To će biti udar na Srpsku, smatra analitičar Dragomir Anđelković, ali će i Srbija biti suočena sa ozbiljnim problemima.

Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova/Ognjen Stevanović Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova/Ognjen Stevanović

- Sporna rezolucija praktično je zalet za udar na RS. To bi bilo dodatno ohrabrenje protivnicima Srpske za napad i pokušaj urušavanja jer bi u slučaju usvajanja genocidne rezolucije RS postala genocidna tvorevina, koja nema prava da opstane. Zato je ovo ozbiljna pretnja i opasnosti, kojoj je Srbija dužna da se suprotstavi, a koju bi mogle da blokiraju Rusija i Kina - kaže Anđelković.

Ukoliko se Srbija ne usprotivi, ona bi, kako kaže Anđelković, pokazala slabost i defetizam, što bi je kasnije skupo koštalo.

- Tako bi Srbiji bilo otežano da zabrani ulazak Kosova u EU. Osim toga stizale bi nam mnoge potencijalne tužbe protiv Srbije zbog, kako oni tvrde, učešća raznih Srpskih vojnih struktura u Srebrenici, za šta bismo morali da platimo obeštećenje. To bi nas jako pogodilo i na ekonomskom i na geopolitičkom planu - obajšnjava analitičar.

Šokiraće vas kako zapadne sile, SAD, Nemačka i Velika Britanija, vide budućnost Balkana!

Njegov kolega, Aleksandar Vranješ iz Banjaluke ističe da je, osim teksta rezolucije, važno i kome će ona biti upućena.

- Razlika je da li će biti adresirana na Generalnu skupštinu ili na Savet bezbednosti. Ipak smatram da su velike šanse, da Rusija i Kina blokiraju njeno izglasavanje - kaže Vranješ.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Predsedavajući Predsedništva BiH, Mladen Ivanić, izjavio je da će ovo biti test međunarodnih institucija, ali i da nije siguran da će njeni kreatori naći izbalansirani pristup.

Vučić: Stabilnost regiona važna i za Srbiju i za BiH! (FOTO)

- Da li će naći meru i napraviti rezoluciju koja će biti okrenuta budućnosti ili će je iskoristiti da se BiH vrati u prošlostž? Bojim se da će nas vratiti unazad, ali sačekajmo definitivan papir - kaže Ivanić.

(Telegraf.rs / Izvor: Naše novine)

Video: Ambasadorka Srbije u Izraelu na godišnjicu masakra: Užasi počinjeni tog dana su nezamislivi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Правда

    11. jun 2015 | 10:02

    Онда долази до неизбежног рата

  • Radoje

    11. jun 2015 | 15:29

    Živela Republika Srpska i Milorad Dodik,dika i ponos srpskog roda.

  • GORKI

    11. jun 2015 | 10:36

    NAPRAVITI REZOLUCIJU O MUSLIMANSKIM ZLOČINIMA U PODRINJU. GURATI IM POD NOS. TUŽITI NATO ZA BOMBARDOVANJE. REVIDIRATI TUŽBU. I NEMAČKU ZA RATNE ZLOČINE POČINJENE U DRUGOM SV.RATU. TRAŽITI ODŠTETU. POKRENUTI TUŽBU U UN I SB ZA LAŽNO PREDSTAVLJANJE ŽRTAVA I SAMOG NAZIVA ČINA KAO I O BROJU ŽRTAVA . ENGLEZI NEKA SE VRATE U PROŠLOST. PRIMER INDIJE...... . ŠTO JE DOSTA. DOSTA JE. NIKO NE TREBA DA IDE U SREBRENICU. ILI PROMENITI FORMULACIJU I OTIĆI . POMIRENJA NEMA DOK SE SVI ZAJEDNIČKI NE POKLONE ŽRTVAMA BESMISLENOG RATA . PONOVO OTVARAJU PANDORINU KUTIJU ISTI DEMONI KOJI SU IGRALI OVIM PROSTORIMA. ODMAH POJAČATI VEZE SA EVROAZIJOM I NAPRAVITI MOST IZMEDJU ISTOKA I ZAPADA. NA DELU JE USMERAVANJE KRIVICE NA CELO SRPSKO BIĆE. ZLOČINCI BI DA SE OPERU I VRATE NAS UNAZAD. BOG IM SUDIO.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA