Vulin: Terorizam iz Makedonije NE SME i NE MOŽE se dogoditi Srbiji!

Na teritoriji Srbije ne može i ne sme da se dese događaji poput onih u Makedoniji, rekao je ministar rada

  • 0

Aleksandar Vulin, ministar za rad u Vladi Srbije  rekao je je da ono što se dešava u Makedoniji ne sme i ne može se dešavati na teritoriji Republike Srbije. Vulin je istakao da je Vlada Srbije zabrnuta zbog eskalacije nasilja bilo gde, a naročito zbog nasilja u neposrednom okruženju i na našim granicama.

- Srpska država je dovoljno jaka, dovoljno organizovana i dovoljno svesna opasnosti tako da to što se dešava u Makedoniji ne sme i ne može se dešavati na teritoriji Republike Srbije - poručio je Vulin.

INVAZIJA TERORISTA NA MAKEDONIJU: Najpotresnije fotke novog rata na Balkanu (FOTO)

Mi smo kao država već pokazali da umemo da odgovorimo na svaki terorizam, na svaku pretnju nasiljem i nadamo se da će međunarodna zajednica možda i glasnije nego do sada osuditi nasilje u Makedoniji i tražiti prave krivce, rekao je Vulin.

On je naglasio da Srbija ne preti nikome, da je ona svakome na Balkanu prijatelj i da hoće svakome da pomogne zbog svih ljudi koji žive na Balkanu.

- Hoćemo da ovo bude region mira i stabilnosti, a nikako novih sukoba - istakao je Vulin, naglasivši da se svaka nestabilnost u Makedoniji mora odraziti na sve zemlje u region i ekonomski i politički i na svaki drugi način.

(Telegraf.rs  / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA