VUČIĆ O EDITI TAHIRI: Ona nikad ništa pozitivno o Srbima nije rekla!

Srpska strana nije odgovorna za prekid jučerašnjeg dijaloga Beograda i Prištine, rekao je premijer Srbije i dodao da je za dogovor potrebno dvoje ili neko ko bi mogao da utiče na albansku stranu da pokaže želju za dijalogom

  • 1

Aleksandar Vučić, srpski premijer, rekao je da Srbija ne beži od dijaloga sa Prištinom i da će uvek biti spremna da pronađe stvarna rešenja.

- Za dogovor je potrebno dvoje ili neki koji imaju malo veći uticaj na drugu stranu, da im ponekad kažu da bi bilo dobro da bar pokažu želju za razgovorom. A ovako, ako vi dođete gotovo do dogovora, kao juče, bili smo na ivici da se dogovor postigne, a onda je neko sve to dogovoreno povukao, onda tu ne može da bude srpske odgovornosti - rekao je Vučić.

On je istakao da Vlada Srbije uvek želi da očuva mir i stabilnost, ali da će istovremeno štititi i svoje nacionalne i državne interese.

Vučić: Ne mešamo se u rešavanje krize u Makedoniji!

Na konstataciju prištinskih novinara da je jučerašnji razgovor prekinut jer je Beograd izneo nove zahteve, Vučić je rekao da "iz Prištine to uvek kažu".

- Još nisam čuo da je Edita Tahiri nešto pozitivno rekla. Ja nemam takav manir i neću da govorim na taj način, jer sa tim ljudima moramo da razgovaramo, ali očigledno da neki to uvek koriste za neke unutrašnje stvari - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA