VUČIĆ: Zaslužili smo otvaranje poglavlja u junu

 
  • 12

- Posle završetka skrininga, smatramo da smo zaslužili otvaranje poglavlja u junu i nadam se da ćemo imati podršku gospodina Tuska u tom procesu - rekao je srpski premijer

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas posle sastanka sa predsednikom Saveta EU Donaldom Tuskom da je Srbija uradila mnogo na putu evrointegracija i da je zaslužila da otvori prva pregovaračka poglavlja već u junu.

- Posle završetka skrininga, smatramo da smo zaslužili otvaranje poglavlja u junu i nadam se da ćemo imati podršku gospodina Tuska u tom procesu - rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare posle sastanka.

- Ne znam da li će se to desiti ili ne, ali mi smo to zaslužili - dodao je on.

On je izjavio da je mnogo toga urađeno kada je reč o fiskalnoj konsolidaciji i ekonomskoj reformi zemlje, ali da najteže i najbolnije tek predstoji. Vučić je istakao da je Srbija na evropskom putu i da nastavlja da sprovodi ekonomske mere u cilju poboljšanja ekonomske situacije u zemlji, kao i dijalog sa Prištinom radi doprinošenja političke stabilnosti u regionu.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Vučić je posebno zahvalio Tusku na podršci i nazvao ga "velikim prijateljem Srbije".

Tusk je pohvalio proevropski kurs Vučićeve vlade, kao i dosadašnji napredak u sprovođenju reformi. On je posebno istakao važnost nastavka dijaloga sa Prištinom i sprovođenja Briselskog sporazuma. Tusk je istakao da je budućnost Srbije u EU važna, kako za Srbiju, tako i za Uniju.

- Jasno je da je Srbija opredeljena za evropski put. Pozdravljam dostignuća premijera Vučića u oblasti regionalne saradnje i napore Srbije da produbi odnose u regionu - naglasio je Tusk, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Srbija mora da nastavi sa sprovođenjem ključnih reformi uključujući vladavinu prava i da održi zamajac u procesu normalizacije sa Prištinom - dodao je on.

Tusk je, takođe, podvukao značaj rukovođenja spoljnopolitičkim pristupom Srbije u skladu sa prvim strateškim ciljem naše zemlje - pridruživanjem EU.

- Izrazio sam očekivanje EU da se Srbija postepeno uskladi sa stavovima Unije u procesu do pristupanja - rekao je Tusk, navedeno je u saopštenju iz njegove kancelarije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Turković: Radić je na prijemu bio veoma uznemiren sa povredama u vidu otreklina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • M~7777

    21. april 2015 | 19:33

    dobićemo Poglavlje kad ispunimo sve i sve i sve što oni traze, svih 11. tačaka, dabogda nikad ne ušli u EU.

  • zgb

    22. april 2015 | 09:35

    Drzite se Rusije jer za EU nemate podrsku ..

  • Nenad

    22. april 2015 | 09:40

    Zasluzili smo podizanje poklopca na bunaru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA