Predsednički izbori raspisani za 6. maj!

Predsednica Skupštine Srbije raspisala je izbore za šefa države za 6. maj, nakon što je od predsednika Borisa Tadića dobila pismo o odluci da skrati svoj mandat

  • 1

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Ðukić Dejanović raspisala je danas izbore za predsednika Republike za 6. maj, za kada su zakazani i parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori.

U parlament je nešto pre podneva stiglo pismo predsednika Srbije Borisa Tadića u kojem je Đukić Dejanović obavestio o odluci da skrati svoj mandat na toj funkciji.

- Institucije će funkcionisati punim intenzitetom, a ja ću savesno i odgovorno obavljati dužnosti prema Ustavu i Zakonu o predsedniku Republike - poručila je Ðukić Dejanović.

Ona je rekla da će tu funkciju obavljati kao predsednik Narodne skupštine, pošto su joj poverena samo određena prava i dužnosti, a da će na Andrićevom vencu organizovati sastanke.

Upitana koje nadležnosti preuzima, Ðukić-Dejanović je precizirala da se radi o nadležnostima predstavljanja Srbije u zemlji i inostranstvu, primanje akreditivnih i opozivnih pisama, kao i nadležnosti iz odmena odbrane i komandovanja vojskom.

(Telegraf.rs / Agencije)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • balkan_net_work

    5. april 2012 | 13:52

    #SRBvote - #Serbia n Parliament Speaker announced today presidential elections on 6th May http://t.co/9ErhHVvv via @telegrafrs

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA