Dveri: Dodatno oporezivati kič rijaliti programe

 
  • 0

Dverima neprihvatljivi programi koji promovišu seksualni egzibicionizam učesnika, njihovim dodatnim oporezivanjem bila bi skupljena sredstva za dečije i naučne programe

Član rukovodstva Dveri Zoran Radojičić kaže da se ta politička organizacija ne zalaže za ukidanje rijaliti programa, kako se prvobitno moglo čuti u javnosti, niti zabranu nekih medijskih sadržaja, već predlaže oporezivanje "programa koji promovišu upad u privatnost i egzibicionizam uz voajersko-perverzan odnos publike".

- Najneprihvatljiviji su nam oni rijaliti programi koji promovišu seksualni egzibicionizam učesnika i narušavaju javni moral kvazipsihološkim ispovestima njihovih učesnika. Mera dodatnog oporezivanja i svakog drugog kiča i šunda na medijima je samo deo šire strategije Dveri za medije - ističe Radojičić.

Dveri, kako dodaje, žele da mediji povrate prvobitnu ulogu i ponovo postanu sredstva informisanja, a svaka njihova gruba zloupotreba, poput rijalitija, mora biti praćena dodatnim visokim oporezivanjem, kako bi se sakupila sredstva za dečije, obrazovne, i dokumentarne programe.

- Smatramo da gledaoci u Srbiji žele da gledaju rijaliti predstave i program niskog kvaliteta, već da im se ne nudi ništa bolje, da se podilazi onim slabostima protiv kojih se borimo: da iz fotelje živimo život nekog drugog - ističe Radojičić i napominje da se Dveri zalažu da se "od nemih posmatrača tuđih, Srbi pretvore u aktivne učesnike sopstvenog života".

(A. P.)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA