Udovičić: Inicijativa za osnivanje Unije mladih zapadnog Balkana ŠIRI SE EVROPOM!

 
  • 3

- Cilj inicijative je da omogući da se glas mladih Zapadnog Balkana bolje čuje. Želimo da pokažemo brigu o mladima, jer mladi su ti koji će ovaj region vući napred i bez kojih nema razvoja i modernizacije na ovim prostorima - kaže ministar sporta Srbije

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić pozvao je Republiku Srpsku da se aktivno uključi u inicijativu za osnivanje Unije mladih zapadnog Balkana, istakavši da ova inicijativa premijera Vučića, predstavljena prošle godine u Berlinu, nailazi na pozitivan odjek u celom regionu.

Udovičić je na sastanku sa ministarkom porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasminom Davidović predstavio glavne ciljeve ove inicijative - jače povezivanje mladih u regionu, promovisanje tolerancije i zajednički nastup omladine iz regiona u apliciranju za projekte Evropske unije koji su namenjeni mladima.

- Cilj inicijative je da omogući da se glas mladih Zapadnog Balkana bolje čuje. Želimo da pokažemo brigu o mladima, jer mladi su ti koji će ovaj region vući napred i bez kojih nema razvoja i modernizacije na ovim prostorima. Pred nama je dosta posla u 2015. godini, a glavni zadatak je da stvorimo okvir regionalne saradnje koji će omogućiti da se sve ideje i inicijative mladih ujedine u Uniju mladih Zapadnog Balkana - poručio je Udovičić.

Ministar je sa svojom koleginiciom iz Republike Srpske razgovarao i o konkretizaciji saradnje u oblasti sporta, a bilo je reči i o predstojećoj prijateljskoj fudbalskoj utakmici Srbije i Republike Srpske koja će se igrati u junu.

- Saradnja u oblasti sporta će svakako biti proširena i podignuta na jedan viši nivo. Prošle godine nekoliko nacionalnih granskih saveza potpisalo je sporazume o saradnji, a verujem da će ove godine još saveza iz Srbije i Republike Srpske uspostaviti saradnju. Biće i više prijateljskih mečeva, a doći će i do intenzivnije razmene iskustava između trenera i sportista - kazao je ministar Udovičić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Ambasadorka Srbije u Izraelu na godišnjicu masakra: Užasi počinjeni tog dana su nezamislivi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gruja

    16. mart 2015 | 18:36

    Pogledajte kako su prosli mladi fudbaleri Sirokog pre neki dan u Sarajevskom naselju Grbavica.Rrcite da se dodvorite zapadu a gurate u nevolje tudju decu. Dokle vise eksperimentisati sa mladim i neduznim ljudima zarad skupljanja jeftinih politickih poena. Kako je posle nekoliko godina zavrsila Jadranska liga u kosarci.

  • Snezana

    16. mart 2015 | 16:37

    Ma dobar ovaj Udovicic.

  • vladimir

    16. mart 2015 | 15:52

    Srbiji nije mesto nigde a pogotovo u nekom zapadnom Balkanu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA