ŠTA JE TONI BLER NAUČIO SRPSKE MINISTRE: Zorana Mihajlović OTKRILA kako je bilo na KAFI sa bivšim premijerom Britanije!

 
  • 17

- Na tom sastanku sa Blerom najviše bilo reči o tome da srpska vlada prvu godinu nije izgubila, već je donela reformske zakone, napravila aranžman sa Međuanrdnim monetarnim fondom i sada kreće u kapitalne investicije - kaže potpredsednica Vlade Srbije

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila da razgovor ministara sa Tonijem Blerom u Beogradu nije bio tajni i da on nije bio angažovan kao savetnik uz nadoknadu.

- Ja sam potpuno sigurna da nije, zato što je ovo bio zaista razgovor uz kafu - rekla je potredsednica Vlade Zorana Mihajlović odgovarajući na pitanje novinara u Privrednoj komori Srbije.

Na tom sastanku, kako je objasnila, razgovarano je o tome kako sve vlade na ovom svetu imaju ozbiljan problem u prvoj godini i često ta godina bude izgubljena.

- Zato je na tom sastanku sa Blerom najviše bilo reči o tome da srpska vlada prvu godinu nije izgubila, već je donela reformske zakone, napravila aranžman sa Međuanrdnim monetarnim fondom i sada kreće u kapitalne investicije - navela je Mihajlović.

TAJNI SASTANAK TONIJA BLERA I VUČIĆEVIH MINISTARA: Bivši premijer Britanije održao ČAS MINISTRIMA. Evo šta im je rekao

Prema njenim rečima Bler nije jedini čovek sa kojim srpska vlada razmenjuje iskustva o reformskim procesima, s tim što je to nekada pod reflektorima, a nekada nije.

Foto: Vlada Srbije / mgsi Foto: Vlada Srbije / mgsi

Dodala je i da će vlada nastaviti da vodi razgovore o iskustvima drugih država u socijalnim reformama, reformama zdravstva i ekonomije.

Primetivši da je taj sastanak izazvao razne reakcije pre svega opozicije, Mihajlović je rekla da "trenutno ne postoji nikakva razlika između Bojana Pajtića i Vjerice Radete" i poručila da to zapravo pokazuje da je "SNS jedina stranka koja otvara vrata Srbije".

Kako navodi, normalno je to što je dolazak Blera u Srbiju izazvao veliku pažnju.

Na pitanje da prokomentariše to što je Bler nekad pozivao na bombardovanje Srbije zbog Kosova, Mihajlović je odgovorila da su to činili i drugi političari, pa i bivši predsednik Francuske Žak Širak, ali da to nije smetalo da on 2001. bude "prvi gost u Srbiji".

Toni Bler pomaže Vučiću: Vlada angažovala firmu bivšeg britanskog premijera. Evo i zašto

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

- Ne mislim da je loše da razgovaramo sa svima i smatram da je pogrešno da Srbija stalno ima neprijatelje ili prijatelje. Mi smo kao zemlja otvoreni i ceo svet nas tako prihvata i mislim da je to prednost - naglasila je potpredsednica vlade.

Potpredsednica vlade je na novinarsko pitanje da li je tačno da je dolazak Blera finansirao fond Ujedinjenih Arapskih Emirata, odgovorila da ne zna, te da zato o tome ne može ni da govori.

- Znamo da ne znamo sve i trudimo se da razgovaramo sa svima kako bismo pronašli odgovarajuća rešenja i ubrzali reforme - rekla je Mihajlović.

Ranije tokom dana, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksadnar Vulin je na pitanje novinara da li je prisustvovao predavanju Blera rekao da na to nema šta da kaže.

- Pitate me za nešto što je bulevarska štampa pokušala da prestavi kao neko veliko čudo. Danas ću govoriti isključivo o mladima i zapošljavanju mladih - rekao je Vulin.

Bler je juče održao jednosatno predavanje pojedinim ministrima i njihovim saradnicima u Klubu poslanika u Beogradu.

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • WWW

    26. februar 2015 | 13:20

    BLERU BILO DOSADNO PA GDE CE ...AJDE U BG. DA POPIJE KAFICU...NARAVNO O SVOM TROSKU....

  • DARKO 100%

    26. februar 2015 | 13:13

    Mi to gospodjo ministarko sve znamo,ali otkrij nam tajnu ,JEL TE BLER MUVAO UZ KAFU MALO A?AJ PRIZNAJ MAKAR MALO! ;-) ;-) ;-)

  • zare

    26. februar 2015 | 13:21

    Bravo zorana, svaka cast. blago tebi pila si kafu sa Blerom. Joj koliko ti zavidim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA