Unapređivanje vojne saradnje Srbije i Slovenije

 
  • 3

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je da se Slovenija nalazi u samom vrhu država iz regiona sa kojima Srbija ima intenzivnu saradnju u oblasti odbrane

Ministri odbrane Srbije i Slovenije Bratislav Gašić i Janko Veber zaključili su da postoji značajan potencijal za unapređenje saradnje u oblasti odbrane, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Srbije.

Na sastanku, koji je vođen na marginama zajedničke sednice vlada dve države, konstatovano je da ostvareni nivo saradnje u oblasti odbrane prati sveukupne bilateralne odnose dve zemlje i pozitivan trend u razvoju političkog dijaloga.

Ministar Gašić, podsetio je da se Slovenija nalazi u samom vrhu država iz regiona sa kojima Srbija ima intenzivnu saradnju u oblasti odbrane.

Gašić je rekao i da je zadovoljan zbog organizovanja prvih bilateralnih odbrambenih konsultacija između ministarstava odbrane dve države i da, uz težišne oblasti saradnje, postoji prostor za njeno intenziviranje i u domenu obuke specijalnih jedinica i vojno-ekonomskoj saradnji, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sergej Danilovič

    21. februar 2015 | 09:42

    Upravo je dogovoren kreditni aranzmsn sa mmf da se da kredit Srbuji i Sloveniji da se kupi nesto vojne opreme sa zapada dve tri eskadrile f 16 ili eurofajtera o tako to

  • strvarno?

    25. februar 2015 | 16:44

    Time ce se roditi novi svetski poredak. Josh ce svet drhtati od slovenaca i srba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA