Tasovac odbacio kritike o stanju medija

 
  • 4

Ministar kulture i informisanja je podsetio da se u izveštaju Evropske komisije navodi da je Srbija znatno poboljšala pravni okvir u oblasti medija i da je "postigla primetni napredak u oblasti informacionog društva i medija"

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac odbacio je večeras kritike Reportera bez granica i Balkanske istraživačke mreže (BIRN) o stanju medija u Srbiji, ocenivši da su oni promašili suštinu i da "razvoj medijske situacije vodi ka željenom, evropskom cilju".

Tasovac je u saopštenju nabrojao nekoliko, kako je naveo, "veselih činjenica" za "neupućene reportere", a kojima se pokazuje pozitivan trend u razvoju medijske situacije u zemlji.

On je podsetio da se u izveštaju Evropske komisije navodi da je Srbija znatno poboljšala pravni okvir u oblasti medija i da je "postigla primetni napredak u oblasti informacionog društva i medija", zahvaljujući donošenju seta medijskih zakona.

Dodao je i da su u roku doneti svi podzakonski akti, koji su omogućili raspisivanje konkursa za projektno sufinansiranje medija.

- Konkursi su u toku, a komisije će većinski činiti predstavnici medijskih i novinarskih udruženja. Drugim rečima, neće država deliti novac, nego će o njemu odlučivati medijski predstavnici - rekao je Tasovac.

 Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Ministar je naveo i da će se do 1. jula okončati izlazak države iz vlasničke strukture medija, kao i da je počeo upis u registar medija kojim se obezbeđuje transparentnost vlasničke strukture i državne pomoći.

Povodom mogućnosti uticaja na medije preko oglašavanja, ministar je kazao da je na sajtu ministarstva objavljen Nacrt zakona o oglašavanju koji bi trebalo da bude usvojen tokom godine, a koji bi reporteri trebalo da pročitaju.

- Detalja, i to veselih, o "tužnoj" slici, ima još, ali pretpostavljam da reporterima i BIRN-u, oni verovatno nisu zanimljivi. Koliko sam shvatio, njih više zanimaju ezoterična stanja u kojima su stvari "nevidljive, netransparentne, ali lako dokazive" - istakao je Tasovac u saopštenju koje je završio rečima "I idemo u Evropsku uniju. Sve sa dokazima".

(Telegraf.rs / Beta)

Video: Sastanak Vučića sa Fon der Lajen

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • WWW

    19. februar 2015 | 02:03

    E SAD DACA DA ZAPEVA ONU NJEGOVU...STA BI BILO CUDO DA SE DESI...MA MILJACKU

  • Darko 100%

    19. februar 2015 | 11:23

    SVAKA DLAKA SVOJU POLITIKU VODI!!!!!!!!!!!!!!,,

  • Dag

    19. februar 2015 | 18:15

    Samo veselo i - razbaruseno... (Koliko se moze,u datim uslovima.)...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA