SVE BIZARNOSTI IZ SKUPŠTINE: Koji političar dolazi na posao brodom, ko je Balvan, a ko IDIOT i ko NE ZNA DA PIŠE!

 
  • 6

Mali je ovo podnaslov da bi vam objasnili koje su sve bizarnosti dolazile iz skupštinske sale, ali ćete većinu njih naći ovde...

Skupština Srbije na vanrednoj sednici razmatraju izmene zakona iz oblasti pomorstva iako SRBIJA NEMA MORE, ovo je samo jedna u nizu od bizarnih stvari iz srpskog parlamenta. Tako smo pored psovki i vređanja mogli da čujemo da poslanici dolaze na posao brodom i da za to uzimaju dnevnice, da se usvajaju dosta čudni zakoni, ali i da se raspravlja o tome ko ima bolje odelo.

Najnovije usvajanje Predloga zakona o pomorskoj plovidbi, o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama i o državnoj pripadnosti i upisu plovila, samo su jedni od "čudnih akata" koje je Skupština Srbije usvojila.

Srbija NEMA MORE, ali srpski poslanici usvajaju POMORSKE ZAKONE!

Tako smo u Skupštini saznali da će biti izglasan kodeks koji će iz rečnika u parlamentu izbaciti reči kao što su đubre, ološ, preletač, hoštapler, kriminalac i sl, ali takođe smo čuli da IDIOT i KRETEN nisu uvrede za narodne poslanike.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Podsetimo kolegijum Skupštine Srbije zadužio je Administrativni odbor da napravi rečnik izraza koji su neprimereni za skupštinsku debatu, a u njemu se neće naći reč naprime IDIOT, što je i normalno jer joj tamo i nije mesto, a evo i zbog čega:

HIT REČNIK IZ SKUPŠTINE: Evo zašto su za političare MEDVED i BALVAN uvrede, a IDIOT nije!

Ova reč nikako nije uvreda za političare, jer je ona još kod starih Grka označavala čoveka koji se ne bavi politikom, tačnije objašnjenje ove reči glasi:

Foto-Ilustracija: Tanjug/Sava Radovanović, Wikipedia/Jastrow Foto-Ilustracija: Tanjug/Sava Radovanović, Wikipedia/Jastrow

“Idiot je privatan čovek iz nižih slojeva naroda koji nije upućen u državne poslove i koji nema u njima učešća”.

NEPISMENI SRPSKI POLITIČARI: Zakoni u Skupštini Srbije puni pravopisnih grešaka!

Još jedna od zaista čudnih vesti iz Skupštine Srbije stigla nam je u obliku da su mnogi amandmani i zakoni "odbijeni" zbog nepismenosti predlagača, tako je od aprila i početka rada novog saziva Skupštine Srbije podneto je više od 1.500 amandamana na zakone koje je predlagala Vlada Srbije, a “prošlo” je njih tek nekoliko, otprilike svaki deseti.

KUD PLOVI OVAJ BROD? Srpski političari o trošku budžeta na posao mogu ići i čamcem!

Foto: Tanjug/Oksana Toskić, Foter/Flickr/SalFalko Foto: Tanjug/Oksana Toskić, Foter/Flickr/SalFalko

Amandmani koji su podnošeni na zakone od strane opozicije i srpskih poslanika, često su odbijani zbog nepismenosti i gramatičkih grešaka u samom tekstu, a zabeleženi su i slučajevi u kojima se Vlada Srbije nije baš najsrećnije gramatički izrazila.

BIZARAN RAT ODELIMA U SKUPŠTINI: Polemika o tome ko nosi čudne, a ko skupocene sakoe!

Jedan od bizarnih zakona koje je srpski parlament usvojio je Zakona o primanjima narodnih poslanika, a prema članu 17, političari zaposleni u Skupštini imaju pravo da plaćeno dolaze na radno mesto upravo nekim od plovnih objekata - brodom ili čamcem!

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Hit iz parlamenta bio je kada je stigla vest da pomoćnik ministra prosvete nije znao za kodeks Skupštine i da je odelo obavezno kad se ulazi u salu, pa je u parlament krenuo odeven u košulji i pantalonama bez sakoa. Čitavu stvar spasio je konobar iz restorana koji je pozajmio sako Šuvakovu.

SKANDAL: Pomoćnik ministra nije mogao bez sakoa u Skupštinu, spasio ga konobar restorana!

(Telegraf.rs)

 

Video: Privremene insitucije u Prištini ulicu u Banjskoj nazvale po poginulom albanskom policajcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    10. februar 2015 | 22:19

    Sve to treba poslati na poljoprivredu, a ne ovde da ubijaju vreme za velike dnevnice.

  • WWW

    10. februar 2015 | 22:43

    PA OVO JE BOLJE OD FARME I MNOGO VISE SE PLACA...A NAS JURE ZBOG BUS-PLUSA...

  • Gradjanin

    11. februar 2015 | 00:58

    Eeeeeeee

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA