VUČIĆ U MINHENU: Mir neophodniji nego ikad, u Srbiji to dobro znamo!

 
  • 40

Premijer Vlade Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je mir preduslov, „a posle možemo da krenemo sa razgovorima"

Premijer Aleksandar Vučić rekao je povodom ukrajinske krize da je potrebno pronaći način, i to svim sredstvima da se uspostavi mir.

Aleksandar Vučić je rekao da je mir preduslov, „a posle možemo da krenemo sa razgovorima", prenosi Tanjug.

Na panelu "Ukrajina i nerešeni konflikti u Evropi" u okviru Minhenske bezbednosne konferencije Vučić je naglasio da moramo sačuvati žive ljude na sve strane, a da će Srbija kao predsedavajući OEBS-u učiniti najbolje s partnerima Švajcarskom i Nemačkom da se to i ostvari.

Naglasio je da u Srbiji najbolje znamo šta znači izgubiti živote i šta znače ratovi.

- Ne sanjam o dobijanju Nobelove nagrade rešavanjem problema koji nisu rešeni godinama. Imam dobre ideje, koristiću nešto što liči na šalu, ali je istina - mi Srbi smo jedan od šampiona po broju ratova koje smo vodili od 19. veka do nedavno. Iskusili smo najteže situacije, patili puno, izgubili pola muškog stanovništva, učinili smo dosta loših stvari drugim ljudima i našli smo danas nešto što je od najvećeg značaja po našu zemlju, a to je mir i stabilnost - istakao je premijer.

Foto: Srbija.gov.rs Foto: Srbija.gov.rs

Naveo je da način na koji će se postići mir i stabilnost nije važan, i da ne treba uvek tražiti ispravno i loše.

Takođe, dodao je "ne možete vratiti život nekom, ali možete puno učiniti očuvanjem života, to je od najvišeg prioriteta".

Navodeći da su se u današnjim diskusijama čule oštre reči, Vučić je rekao da smo mi mala zemlja i ne možemo koristiti takve reči, ali možemo jasno reći da "smatramo da je mir neophodniji nego ikada, u suoprotnom bi se išlo u katastrofu, koju svi želimo da izbegnemo".

- Mi ćemo biti objektivni kao mala zemlja, koja ima puno iskustva, i možemo biti od koristi da se nađe rešenje - zaključio je Vučić.

(Talegraf.rs / Tanjug)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    7. februar 2015 | 19:26

    Kako to mislis ucinili smo lose stvari drugima? Pa zar nismo do juce mi bili ti kojima je lose cinjeno?

  • n e l o

    7. februar 2015 | 20:34

    Srbija je mala zemlja stisljena na jednom nezgodnom poluostrvu,izlozena vekovima raznim vojskama i ambicijma cijem ostvarenju vojske sluze,porobljavana i oslobadjana vise puta nego sto se moze zamisliti.I pobedili smo

  • Hemera

    7. februar 2015 | 19:24

    Aleksandar Vučić vodi jednu iskrenu prema Putinu i mnogim drugima. Isto tako održava tradicionalno rijateljstvo s Rusijom, ali i sa Ukrajinom, čiji teritorijalni integritet podržava, jer Vlada podržava teritorijalni integritet Sbrije i svih zemalja članica UN. Vlada će nastaviti s takvom politikom i insistirati na međunarodnom pravu i u budućnosti".Srbija kao Slovenska država želi da vidi miroljubivo rešenje i da će Srbija pomoći i učiniti sve da se životi spase.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA