VUČIĆ SA ŠEFOM NATO-a: Najvažnija je bezbednost Srba na Kosovu!

 
  • 10

Premijer Srbije se sastao sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom i u razgovoru sa njim poručio je da je od velikog značaja prisustvo KFOR-a na Kosovu, ali i da će sve učiniti kako bi zadržali ekonomsku i političku stabilnost u regionu

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić, sastao se večeras u Minhenu sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, sa kojim je razgovarao o prisustvu KFOR-a na Kosovu i Metohiji, kao i o saradnji kroz partnerstvo za mir.

Premijer Vučić je obavestio generalnog sekretara Stoltenberga o nastavku dijaloga sa Prištinom.

- Za nas je najvažnije prisustvo snaga KFOR-a na KiM, kao i garancije koje ste dali za bezbednost Srba n KiM - istakao je predsednik srpske Vlade i naglasio da su odnosi između zemalja regiona zapadnog Balkana poboljšali, što znači da je region stabilan.

- Mi ćemo sve učiniti da zadržimo ekonomsku i političku stabilnost u regionu - zaključio je premijer Vučić.

Generalni sekretar Stolteberg je naglasio da želi dalje jačanje i unapređenje odnosa Srbije i NATO i pozdravio nastavak dijalo Beograd-Priština, pohvalio reforme koje sprovodi Vlada Srbije, naglasio da je Srbija veoma važan partner NATO kroz program Partnerstva za mir, i dodao da njega, pored profesionalnog odnosa, za Srbiju pre svega vežu lični odosi.

(Telegraf.rs)

Video: Pravilna ishrana je osnova zdravlja: U kojim količinama možete koristiti šećer, a da se ne ugojite

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sergej Danilovič

    7. februar 2015 | 07:32

    Predsedniče najvažnije je da Srbija ne udje u NATO

  • ANTE BAN

    7. februar 2015 | 17:44

    Komšije; pogledajte ovu dvojicu- premijera Vučića i gosp. Stoltenberga kako su prisni i kako im se pogledi gotovo susreću! Znate da sam pred nekoliko mjeseci pisao da nam stižete u NATO! Potvrda je ovo, ali i mirovne operacije koje u kojima učestvujete. Dakle- očekujemo vas uskoro u NATO-u, pa ćemo opet koristiti onu staru krilaticu, "Zajedno smo jači!".

  • davca

    7. februar 2015 | 13:39

    Dobre odnose sa svima su nam od velikog znacaja..Najzad imamo premijera koji nas vodi na pravom putu..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA