VUČIĆ I DIREKTORKA SVETSKE BANKE: Zadatak Vlade je sigurna budućnost Srbije! (FOTO)

 
  • 5

- Ovo je odlučujući period za Srbiju koja mora da krene u hitno restrukturiranje javnih preduzeća, ali i da završi započeti proces privatizacije - istakla je direktorka Svetske banke prilikom susreta sa premijerom Srbije koji je naglasio da je zadatak Vlade sigurna budućnost Srbije

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas direktorku Svetske banke za Jugoistočnu Evropu Elen Goldštajn.

Direktorka Goldštajn je istakla da se Srbija nalazi na prekretnici i pred definitivnom odlukom koja će odrediti budućnost reformskog procesa.

- Ovo je odlučujući period za Srbiju koja mora da krene u hitno restrukturiranje javnih preduzeća, ali i da završi započeti proces privatizacije, kao i likvidacije onih firmi koje izvlače novac iz srpskog budžeta, a faktički ne postoje godinama - istakla je Goldštajn.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Premijer Vučić prihvatio je sve ključne predloge Svetske banke i rekao da će Srbija hrabro nastaviti svoj reformski kurs bez obzira na političku cenu, jer najvažniji zadatak i rezultat Vlade mora da bude sigurna budućnost Srbije.

Tokom susreta obostrano je zaključeno da će Srbija, ukoliko sprovede sve predviđene reformske mere, za dve godine biti ekonomski lider u regionu.

(Telegraf.rs)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Denisa

    24. januar 2015 | 17:18

    Ako je neko kao direktorka Svetske banke predlozila sta Srbija treba da radi i pohvalila sve do sada sto je uradjeno. Znaci da smo na dobrom putu da uspemo, kao i to da imamo odlican tim ljudi koji obavlja poslove na celu sa premijerom Vucicem. Sve pohvale za premijera, do sada je razgovarao sa mnogim zvanicnicama, sto prethodnici nisu imali mogucnosti.

  • Mirela

    24. januar 2015 | 05:52

    I Svetska banka je potvrdila da reforme u Srbiji obećavaju da će Srbija brzo ponovo stati na zdrave noge.

  • Nešo

    24. januar 2015 | 05:49

    Svetski ekonomski forum u Davosu je mesto na kome je se ukupilo preko 2.500 značajnih ličnosti iz ekonomskog i političkog života , i prisustvo Vučića je od izuzetne važnosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA