Vučić: MMF je predvideo minus od 0.5, a ja očekujem pozitivan privredni rast!

 
  • 95

- Ono što je drugi cilj da bi se pozitivan rast ostvario, to su mnogo veće investicije - kazao je premijer i naveo da pod investicijama u 2015. pre svega podrazumeva početak izgradnje pruge Beograd-Budimpešta, nastavak radova i privođenje kraju Koridora 10 i Koridora 11 i početak izgradnje "Beograda na vodi"

Premijer Aleksandar Vučić keže da mu je cilj u ovoj godini da privredni rast bude pozitivan, da rešenjem pitanja smederevske Železare krene privredni rast i da se počne sa značajnim javnim investicijama.

Vučić je za "Alo" rekao da Međunarodni monetarni fond (MMF) predviđa da će Srbija 2015. završiti sa negativnim ekonomskim rastom od minus 0,5, ali da je njegova "želja i namera da ove godine svakako budemo u plusu" i da očekuje "rast veći od 0,5, možda čak i jedan".

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

- Za to su potrebni sledeći uslovi, i to su moje najvažnije želje po tom pitanju - potrebno je da rešimo pitanje Železare, Hemijskog kompleksa, Azotare, MSK i Petrohemije - rekao je Vučić, navodeći da, što se tiče Železare, očekuje da ćemo sve znati 8. ili 9. januara.

- Ono što je drugi cilj da bi se taj pozitivan rast ostvario, to su mnogo veće investicije - kazao je premijer i naveo da pod investicijama u 2015. pre svega podrazumeva početak izgradnje pruge Beograd-Budimpešta, nastavak radova i privođenje kraju Koridora 10 i Koridora 11 i početak izgradnje "Beograda na vodi".

- Očekujem i značajne investicije u energetici, pre svega za izgradnju bloka u TE Kostolac. Mislim da ćemo, što se tiče javnih investicija, značajno premašiti 2014 - rekao je Vučić.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Što se tiče projekta prodaje "Telekoma" u 2015, Vučić očekuje da ćemo postići najbolju cenu.

- Taj novac od prodaje Telekoma mi nećemo koristiti za krpljenje budžetskog deficita niti jednog sekunda. Pola ćemo dati da vratimo deo kredita koji su nam najlošiji, a pola ćemo dati u direktne investicije. To je naš dogovor sa MMF - rekao je premijer i naglasio da moramo da održimo naš aranžman sa MMF, jer je to garancija budućnosti i stabilnosti Srbije.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DOMINIK

    5. januar 2015 | 11:57

    Podsticanje novih investicija i uvodjenje radne discipline jedini je nacin da ostvarimo pozitivan rast u narednom periodu.Sledeci Vucicevu politiku i postupajuci po njegovim pravilima ,radeci vise i odgovornije samo mozemo ocekivati bolje sutra za sve nas.

  • Natasa

    5. januar 2015 | 12:16

    I mi, kao gradjani Srbije, imamo isti cilj, da ova godina bude godina napretka i privrednog rasta. Posle borbe i zalaganja svi zajedno smo zasluzili nagradu.

  • Jim

    5. januar 2015 | 09:53

    Trudice se da opravda nasa ocekivanja jer cela Srbija veruje u ppzitivan privredni rast...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA