POSLEDNJA VUČIĆEVA KONFERENCIJA U 2014: Evo šta je rekao! (FOTO)

- Mi smo vlada teških odluka za teško vreme, radili smo otvoreno, pošteno i odgovorno. Srbija postala otvorena zemlja, sa najvećom spoljnopolitičkom aktivnošću, sastao sam se sa 31 predsednikom vlade za osam meseci, sa četiri šefa države u zemlji i četiri van zemlje - rekao je premijer

  • 78

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić ocenio je na posledjoj konferenciji u 2014. godini da je aktuelna Vlada od početka mandata radila pošteno i odgovorno i da je morala da donosi teške odluke.

- Spustili smo Srbiju sa neba na kojem se ne radi, na zemlju na kojoj se teško radi, a moraće i više, i na kojoj postoje ista pravila za sve - rekao je premijer na početku koferencije.

Premijer je rekao da je njegova vlada oduzela Srbiju raznim razbojnicima i vratila je građanima.

"Ovo je vlada teških odluka za teško vreme", istakao je premijer na godišnjoj pres konferenciji, na kojoj je sumirao učinak svog kabineta u proteklih osam meseci, ističući da su radili otvoreno, pošteno i odgovorno.

Vučić je ocenio da vlada, koja je formirana 27. aprila, vraća nadu građanima da će, ako budu radili i bili marljivi i vredni, Srbija postati pristojna zemlja.

- Prvi posao je nam bio da kažemo da je ovo otvorena zemlja, zemlja radnika i seljaka, onih koji marljivo i pošteno rade, a ne tajkunsko - politička prćija. I ako sam nečim zadovoljan, zadovoljan sam time što smo oduzeli Srbiju razbojnicima i vratili je građanima - istakao je Vučić.

"Sve mitove koji su nas godinama ubeđivali da smo posebni, da ništa nije do nas i da su prazne reči važnije od dela, morali smo da ostavimo iza sebe, kao i nerad, neodgovornost i definiciju ''da niko ne može da me plati toliko malo, koliko malo ja mogu da radim'', kako su se prethodne vlasti ponašale, a zemlja bila prepuštena političarima i tajkunima, koji su je uništili", rekao je premijer.

Premijer je dalje rekao i da je Srbija postala pouzdan partner, jer nije obećavano ono što ne može da se uradi, te da je to postignuto čvrstom, stabilnom, jasnom i ozbijlno definisanom politikom, te da je politička stabilnost preduslov za ekonomski napredak.

"Imali smo čvrstu, stabilnu, jasnu i ozbijlno definisanu politiku, politiku očuvanja nezavisnosti i suveretnita Srbije. Poštovali smo sebe, ali smo bili pouzdan partner i nismo nikome obećavali ono što nismo mogli da ispunimo. Nigde ni od koga niste mogli da čujete različite poruke", rekao je Vučić na konferenciji za novinaRe.

Kaže i da se na Zapadu nije obećavalo da će vlada raditi protiv Rusa, a u Rusiji protiv Zapada.

"Svuda i na svakom mestu imali smo jasno definisanu, odgvornu i ozbiljnu politiku koja nam je donela ozbiljno poštovanje... Srbija je danas u svojoj savremenijoj istoriji najpoštovanija i u Evropi i svetu", ukzao je Vučić i dodao da je Srbija je postala zemlja koja je potpuno otvorena i zemlja sa najvećom spoljno političkom aktivnošću.

Istakao je da je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić "u istoriji Srbije imao najveću spoljnopolitičku aktivnost kao i predsednik vlade, uveren sam i predsednik republike".

- Kao predsednik vlade ukupno sam se za samo osam meseci sastao sa 31 predsednikom vlade, što je više nego na nivou od pet godina što je imao dosadašnji predsednik vlade koji je imao naizraženiju spoljnopolitičku aktivnost. Ali ne za osam meseci, već za pet godina - dodao je premijer.

Podsetio je i da se u Srbiji sastao sa četiri predsednika država, i isto toliko u inostranstvu. Takođe se, istakao je u Srbiji sastao sa dvojicom vicekancelara, pet ministara spoljnih poslova i dvojicom ministara ekonomije, ali i da je učestvovao na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

"Telefonskih razgovora obavio sam više od 40 sa predsednicima država i vlada, i ministrima spoljnih poslova", naveo je Vucić.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    27. decembar 2014 | 15:45

    Odlucna borba protiv korupcije i kriminala, odgovoran odnos prema drzavi i njenim finansijama, veoma velika spoljnopoliticka aktivnost, realizovane investicije i veliki broj potencijalnih investitora za relativno kratko vreme su rezultati ove Vlade.

  • Boro9

    27. decembar 2014 | 13:33

    Srbiju su tajkuni pretvorili u svoju prćiju, nešto slično kao i Ruski oligarsi Rusiju 90tih. Putin je uspeo da uvede red, nadam se da će i Vučić uspeti u Srbiji.

  • Kontrolor

    27. decembar 2014 | 13:30

    Upravo tako, treba destimulisati zaposljavanje u javnom sektoru, zahvatiti vise od onih koji imaju vise, preispitti stranacka zaposljavanja, preslisati koliko ljudi samo sedi i prima lepe plate.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA