U 2015. sastanci Dačića i Tačija bez zastava

 
  • 7

- Posetiću misiju OEBS na KiM i tom prilikom ću razgovarati i sa Tačijem. U planu je da obiđem sve misije ove organizacije, i u okviru toga je i odlazak u Prištinu. To nije bilateralna poseta - izjavio je Ivica Dačić

Tokom 2015. godine srpski zvaničnici će se sastajati u Prištini sa predstavnicima privremenih kosovskih institucija, ali to neće biti bilateralni susreti.

Kako bi premijer i šef diplomatije Srbije posetili Kosovo na poziv kosovskog ministra spoljnih poslova Hašima Tačija, neophodno je da se obezbedi statusno neutralni karakter susreta.

Kako pišu "Novosti", Ivica Dačić potvrdio je da će tokom sledeće godine ići u Prištinu i da je susret sa Tačijem u planu, ali da tamo ne ide na poziv novog ministra.

- Posetiću misiju OEBS na KiM i tom prilikom ću razgovarati i sa Tačijem. U planu je da obiđem sve misije ove organizacije, i u okviru toga je i odlazak u Prištinu. To nije bilateralna poseta - kaže Dačić.

On dodaje i da Tači neće dobiti pozivnicu ni za jedan skup koji se u Beogradu bude organizovao pod okriljem OEBS-a, kojem će Srbija predsedavati od 1. januara, jer Priština ne učestvuje u radu ove organizacije.

- Ako Tači hoće da ih nekim trikom ugosti kao funkcionere susedne države, onda je to velika zabluda bez dobrih namera. Direktni kontakti nisu sporni, oni su poželjni i dijalog ne mora da se vodi samo u Briselu, već može biti i u Beogradu ili Prištini, ali samo ako je statusno neutralan. Dakle, ovi susreti nikako ne mogu biti razgovori funkcionera "dveju država" - kaže Milovan Drecun, šef skupštinskog odbora za KiM.

(Telegraf.rs)

Video: Gde su sahranjena ova 2 srpska velikana? Beograđani u "zbunu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile Šupić

    25. decembar 2014 | 12:13

    Bito je da se nađe neko zadovoljavajuće rešenje kako bi se problem Kosova zatvorio , a da li ćr biti njihovi susreti sa zastavam ili bez, nije toliko bitno.

  • Zeolit

    25. decembar 2014 | 06:36

    Al se ovaj puniji gospodin naputova na ovoj nemaštini i bedi !

  • Stojko Budživojević ex Budživoje Stojkovi

    25. decembar 2014 | 10:49

    Hvala na objavi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA