TELEGRAFOVA PREMIJER LIGA (VI): Tim izborne liste DSS

Na golu Jakšić, štoperi Šami i Maršićanin, na sredini kapiten Koštunica i Popović, u napadu Bakarec i Aligrudić

  • 0

Poslednji tim koji Telegraf.rs predstavlja povodom predstojeće utakmice koja će se odigrati 6. maja na biralištima u Srbiji je ekipa izborne liste Demokratske stranke Srbije. Ovom timu domaće kladionice ne daju prevelike šanse za bitniji rezultat, ali je mnogo puta dokazano da autsajderi po kladioničarskim listama mogu često da zablistaju i da pobede i najkvalitetnije timove, a ljudima koji su uložili novac u njih donesu pravo bogatstvo. Ovaj tim krenuo je u originalnu kampanju sa sloganom "Različak", koja je postala pravi hit na društvenim mrežama, a ovu, pomalo zaboravljenu ekipu, ponovo vratila na naslovne strane najpoznatijih sportskih časopisa.

Na golu ove ekipe nalazi se Marko Jakšić, odlični čuvar mreže sa Kosova i Metohije. On u ovom timu jedini ima iskustvo u međunarodnim takmičenjima i velikim i važnim okršajima sa evropskim klubovima. Svojim odbranama u prethodnih 13 godina, od trenutka ulaska međunarodnih snaga na teritoriju južne srpske pokrajine, pokazao je kvalitet i  zaslužio mesto među stativama izborne liste DSS. Nije omiljen u međunarodnoj javnosti, ali je hvaljen i obožavan od strane najvernijih navijača ovog kluba.

Štoperske pozicije u timu "Različka" zauzimaju veoma iskusni igrači ovog tima - Zoran Šami i Dragan Maršićanin. Oni su oličenje lojalnosti fudbalera i ostali su uz DSS  i kada je tim počinjao da se takmiči u elitnom takmičenju, kada je pre nekoliko godina uzeo šampionsku titulu, a tu su i sada, kada ekipa ponovo želi da se probije u gornji deo tabele. Svojim iskustvom garantuju da će se protivnički napadači poprilično namučiti da bi dali gol njihovom timu.

Bekovski tim DSS čine korpulentni defanzivci Nenad Popović i Dejan Mihajlov. Njih karakteiršu čvrstina i duel igra, iz koje gotovo uvek izlaze kao pobednici. Popović  je poznat kao igrač koji preferira "rusku školu" fudbala, i redovno izjavljuje da bi dovođenje fudbalera iz te zemlje u našu ligu unapredilo domaći sport. Desni štoper Mihajlov je igrač zadatka, a nasuprot Popoviću, retko daje izjave javnosti.

Na sredini terena igraju najbolji igrači ove ekipe, kapiten Vojislav Koštunica i fizički najspremniji igrač cele srpske lige Aleksandar Popović. Koštunica je prekaljeni reprezentativac sa velikim brojem nastupa u svim takmičenjima, bivši najbolji igrač lige koji je ovu stranku doveo do šampionskog mesta u jednom mandatu. Kritičari ne spore njegov talenat, kvalitet i zalaganje na terenu, ali ističu neodlučnost u duel igri i sporost u transferu lopte u protivnički šesnaesterac. Aleksandar Popović je svoju fizičku spremu pokazao i novinarima pre nekoliko dana na svom omiljenom fudbalskom stadionu u Beogradu, trčeći  ispred TV kamera na atletskoj stazi. Izuzetno opasan igrač, koji sa lakoćom prelazi protivničke fudbalere i asistira napadačima za postizanje golova.

Na bokovima igraju Slobodan Samardžić i Sandra Rašković Ivić. Ofanzivna krila DSS će na predstojećoj utakmici svojim prodorima po strani pokušati da ugroze protivničke odbrane i centaršutevima razigraju svoje napadače. Odlični timski igrači, pogotovo opasni u kontranapadima. Ne ističu se svojim izjavama u javnosti, ali su veoma cenjeni od strane saigrača i trenera, pa zato zauzimaju četvrto i šesto mesto na izbornoj listi stranke, tako da su u slučaju prelaska cenzusa, osigurali svoja mesta u poslaničkim klupama u narednom sazivu republičke skupštine.

Napadači u ovom timu DSS su Miloš Aligrudić i Nebojša Bakarec. Kvalitetni golgeteri koji su veliki problem i za vrhunske štopere. Golove Aligrudića u republičkoj skupštini pamte mnogi. Klasičan špic igrač, koji je sposoban da i od neupotrebljive lopte stvori špansu i postigne gol. Njemu će u napadu asistirati Nebojša Bakarec, kontroverzni igrač neospornog talenta. Ono što je Baloteli u britanskoj, Bakarec je u našoj Premijer ligi. Napadač, borac za ljudska prava, poeta, mnogo puta je u svojim partijama privukao pažnju publike. Videćemo da li će u predstojećoj borbi za premijersko mesto uspeti da pokaže svoj kvalitet i izuzetno jakim protivničkim timovima da  "zabije" koji gol.

(I. M.)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA