Nikolić: Stvoriti uslove za ostanak mladih u Srbiji! (FOTO)

 
  • 3

- Mi se maksimalno trudimo da stvorimo bolje uslove života i ostanak mladih u Srbiji, ali za to nam je potrebna i iskrena pomoć i posvećenost EU i naših prijatelja širom sveta - zaključio je predsednik Srbije

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić je danas u razgovaru sa direktorom UNICEF-a za Srbiju Mišelom Sen Lotom izrazio privrženost Srbije toj organizaciji i zahvalnost na angažovanju sa ciljem unapređenja položaja deteta.

- Demografska slika Srbije je iz godine u godinu sve lošija i mi svake godine izgubimo jedan manji grad, što zbog siromaštva, što zbog činjenice da mlade žene imaju sve manje vremena za razmišljanje o roditeljstvu - konstatovao je predsednik Srbije.

On je naglasio kao poseban problem odliv obrazovanih mladih ljudi iz zemlje, i podvukao ulogu UNICEF-a u stvaranju boljeg položaja dece i njihovog boljeg obrazovanja.

- Mi se maksimalno trudimo da stvorimo bolje uslove života i ostanak mladih u Srbiji, ali za to nam je potrebna i iskrena pomoć i posvećenost EU i naših prijatelja širom sveta - zaključio je predsednik Srbije

- Možda smo zakasnili u ispunjenju svih uslova, ali smo posvećeni ispunjavanju svojih obaveza i idemo napred - dodao je predsednik.

Direktor UNICEF- a za Srbiju Mišel Sen Lot se zahvalio predsedniku na posvećenosti u ispunjenju uslova i istakao da bi vladin Savet za prava deteta trebalo da usmeri posebnu pažnju na decu u ranom detinjstvu od rođenja do pete godine, zatim na poboljšanje kvaliteta obrazovanja i zaštitu dece sa posebnim potrebama, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

- Postoje segmenti u kojima je položaj deteta značajno unapređen, ali postoji prostor za dodatni rad - naglasio je Sen Lot.

- Javne službe bi trebalo da imaju jasnu ulogu u pružanju podrške deci i u zaštiti dece od nasilja - rekao je predsednik Nikolić i dodao: „ Mi smo zahvalni na tome što UNICEF nastavlja da gradi čvrste veze između civilnog društva, kreatora politike i zajednica u pružanju podrške porodicama i u stvaranju podsticajnog i bezbednog okruženja za decu.“

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tomislav

    18. novembar 2014 | 10:42

    Kasno, kasno... ko zadnji gasi svetlo!!

  • Vatro Marx

    18. novembar 2014 | 19:21

    Predsjednice Nikolicu, kako vi to lijepo ispricaste divim se. Vas idim kao iz istorije carstva,sve će biti, dobro napredujemo ova vlada ispunjava svoje ciljeve, svakog dana sve je više otvaranje novih radnih mjesta velike su investicije u Srbiju, narodnih kuhija skoro da i ne postoje. SNS i SPS idu dobrim putom bez obzira što su ideje ovih partija različite sava, obećanja polako ali sigurno se ispunjavaju. Naš mladež, stup stabilnosti što ne naj bitnije Vi ste riješili taj problem ostaje u domovini. Kao što ste obecali da Kosovo nikada nećete priznati i to je na svoje mjesto. Stvarno je za pohvalu.

  • Boginja Nika

    17. novembar 2014 | 21:03

    Saradnja i samo saradnja,plus kontakti je pun pogodak.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA