Devenport: Nova EK podržava proevropsku politiku vlade!

 
  • 3

- Nova Evropska komisija, koja je počela rad 1. novembra, podržava “sve napore Srbije, politički i finansijski, da Srbija dalje napreduje putem evropskih integracija” - rekao je šef delegacije EU u našoj zemlji

Šef delegacije EU u našoj zemlji Majkl Devenport poručio je danas u Novom Sadu da nova Evropska komisija (EK) veoma snažno podržava proevropsku politiku Vlade Srbije.

- Nova EK, koja je počela rad 1. novembra, podržava “sve napore Srbije, politički i finansijski, da Srbija dalje napreduje putem evropskih integracija” -  rekao je on novinarima uoči predavanja koje je održao na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment pri Univerzitetu Privredne akademije.

Prethodno je, u okviru posete Novom Sadu, odvojeno razgovarao sa predsednicima Skupštine Vojvodine i Pokrajinske vlade Ištvanom Pastorom i Bojanom Pajtićem kao i sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem.

Devenport je istakao da je saradnja sa predstavnicima Pokrajine i grada, odnosno sa svim administrativnim strukturama, na veoma visokom nivou i dodao da je posebno zadovoljan dogovorom o tome da početkom godine u Novom Sadu bude otvoren Informacioni EU kutak.

Obraćajući se studentima i nastavnicima tog fakulteta, na predavanju u okviru svečanog obeležavanja reakreditacije Univerziteta Privredne akademije i otvaranja novih prostorija fakulteta, Devenport je govorio o poziciji EU i pristupnim pregovorima sa Srbijom.

Napominjući da novi predsednik EK Žan Klod Junker ima nešto “teži zadatak” u odnosu na prethodnike na toj funkciji, Devenport je u tom smislu istakao novu, snažniju ulogu Evropskog parlamenta, u kojem se odobravaju programi svakog od komesara pri institucijama EU.

On je posebno predstavio deset ciljeva EK za narednih nekoliko godina, medju kojima su i oni koji se odnose na jedinstveno tržište, jedinstvenu energetsku politiku, investicije i druge.

- “Sve te tačke imaće važne posledice i za Srbiju, u procesu njenog pridruživanja EU, naročito u vezi sa pitanjem slobodne trgovine sa SAD” - rekao je Devenport.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • toplistanadrealista

    13. novembar 2014 | 17:24

    Varate se gospodine, o tome dali ce se voditi proevropska politika, ipak ce odluciti referendum! Posteno i demokratski!

  • perkana

    13. novembar 2014 | 22:26

    Nasi evropski partneri ocigledno cene ono sto nas premijer radi za svoj narod, o tome govori prijem na koji svuda nailazi!!!

  • Dejo

    13. novembar 2014 | 20:05

    I bolje bi vam bilo da bolje podrzavate Srbiju Devenport pogotovu premijera Vucica jer je sad dosao u Srbiju jedan covjek koji je los za Srbiju Seselj a vi Devenport Vucicu pomognite tako sto cete da recete da iz vase zemlje dodje sto vise investicija u Srbiju i ne samo iz vase zemlje nego da recete da Evropski investitori sto vise ulazu u Srbiju tako mozete da pomognete Vucicu !!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA