SNS smenila vlast u Kragujevcu

 
  • 9

Na početku sednice, obrazlažući inicijativu za smenu predsednika skupštine, poverenik i odbornik SNS Goran Kovačević kratko je rekao da većina odbornika nije zadovoljna funkcionisanjem gradskog parlamenta i da je zato zatraženo da se izglasa nepoverenje Saši Mileniću, dosadašnjem predsedniku Skupštine grada Kragujevca

Predsednik Skupštine grada Kragujevca Saša Milenić (ZZŠ) razrešen na sednici gradskog parlamenta sa te funkcije, na inicijativu Srpske napredne stranke.

Za njegovu smenu tajnim glasanjem izjasnilo se 48 odbornika, od ukupno 50 koliko ih je glasalo.

Dva listića su nevažeća, a 37 odbornika nije učestvovalo u glasanju.

Po saopštavanju rezultata glasanja, zamenik predsednika Skupštine grada Milan Urošević (SPO) saopštio je da podnosi ostvaku na tu funkciju jer je, kako je rekao, kandidat za prvog čoveka gradskog parlamenta koga su predložile SNS i njihovi koalicioni partneri.

Na početku sednice, obrazlažući inicijativu za smenu predsednika skupštine, poverenik i odbornik SNS Goran Kovačević kratko je rekao da većina odbornika nije zadovoljna funkcionisanjem gradskog parlamenta i da je zato zatraženo da se izglasa nepoverenje Mileniću.

U jednočasovnoj raspravi o rezrešenju Milenića i Uroševića odbornici vladajuće koalicije Z ZŠ i DS ocenili su da je reč o "otimanju vlasti, o političkoj kradji, kao i pritiscima na lokalnu samoupravu".

Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović naveo je da je reč o otimanju vlasti u gradu i optužio SNS da je učinio sve da blokira grad.

On je dodao da Kragujevac funkcioniše bolje nego bilo koji grad u Srbiji, uprkos umanjenju transfernih sredstava za polovinu. 

"Gospodo koji ovo radite, jasno ste naslikali stvarnost Srbije. Ona je karantin, pretnja, ucena. Ona je ono što je premijer rekao pre neki dan - da se ne može kupiti volja gradjana. Upravo se kupuje i to je Srbija", rekao je Stevanović.

Govoreći o dosadašnjim rezultatima rada gradskih vlasti, on je rekao da nikada nije bio smireniji, ni zadovoljniji i da će uvek šetati mirno gradom bez straha.

Stevanović je rekao da je ponosan i zadovoljan i poručio SNS da će se videti na izborima za najmanje godinu dana. 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lale

    28. oktobar 2014 | 14:22

    Nek se zna ko su tate.

  • Dare

    28. oktobar 2014 | 13:21

    A Verko hoce da bude dozivotni gradonacelnik, covek 14god gradonacelnik preteraga bio u svim opcijama uzas. Nisam za ovoga Radomira I familiju Nikolic, ali bolje I on nego Verko morao je da bude zamenjen

  • Vukašin

    28. oktobar 2014 | 16:22

    Verko je jako loše vodio grad, pa su ovakve promene bile neminovne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA