Nikolić: Tadić nije zaslužio orden RS

 
  • 0

Lider SNS smatra da odlikovanje ima smisla isključivo ako je to priznanje Srbiji kao državi

Predsednik SNS Tomislav Nikolić ocenio je danas da predsednik Srbije Boris Tadić nije zaslužio orden RS, jer ne vidi njegove zasluge za stvaranje i očuvanje RS. On je rekao da dodela ordena Tadiću ima smisla samo ako je to priznanje Srbiji kao državi, a ne Tadiću kao pojedincu.

- Ne vidim čime je Tadić doprineo stvaranju RS i njenom očuvanju - rekao je Nikolić na konferenciji za novinare i ocenio da je svaki profesor na univerzitetu u Republici Srpskoj više zaslužio taj orden od Tadića.

Nikolić je podsetio da je i on dobio orden RS i da je to, kako je naveo, bilo u mnogo težim okolnostima nego što su danas.

On je pozvao predsednika Republike Srpske Milorada Dodika da ne pomaže drugim strankama u Srbiji u izbornoj kampanji, navodeći da to učinio tokom proslave 20 godina RS, kada je i Tadiću uručen orden na lenti.

- Dodika poštujem kao čoveka koga je izabrao narod Republike Srpske, nemam lični odnos sa njim, ali tražim da ne pomaže drugim političkim strankama u Srbiji sa pozicije na kojoj se nalazi - rekao je Nikolić.

Upitan da li je dobio poziv za prisustvo na proslavi, Nikolić je rekao da je poziv dobio "juče za juče" i ocenio da je to urađeno "čisto forme radi", a ne iz stvarne želje da on prisustvuje tom skupu.

- Ne ljutim se, ali smatram da bi za RS bilo bolje da je bilo više političkih predstavnika iz Srbije - naglasio je Nikolić.

Lider SNS je danas u Beogradu razovarao sa predstavnicima opozicionih stranaka u RS - Srpskom demokratskom strankom, Srpskom radikalnom strankom i Srpskom naprednom strankom. Na tom sastanku je ocnennjeno da su odnosi Srbije i RS svedeni na odnos dva predsednika, Tadića i Dodika, i da je ta saradnja deklarativna, a ne suštinska.

(telegraf.rs/agencije)

Video: Nastavljena sednica Skupštine Srbije, na dnevnom redu rebalans budžeta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA