VUČIĆ, SASVIM LIČNO: Ne idem više po kafanama, moj otac se plaši da ne odem suviše ka Zapadu!

- Nažalost sa društvom iz mladosti nemam vremena da odem u kafanu. Nekada sam išao od Ćire u Zemunu do Bobana u Bloku 45, ali sada sve ređe. Rano ležem i veoma rano ustajem - kaže premijer Srbije

  • 16

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić za "Novosti" prvi put otvoreno govori o svom privatnom životu, da li posećuje kafane, ko je bolji Dostojevski ili Andrić, kao i da mu se otac, kao veliki rusofil plaši da ne ode suviše ka Zapadu!

- Moj otac poštuje ono što radim, ali se kao veliki i iskreni rusofil plaši da ne odem suviše ka Zapadu. Ranije je patio što sam mnogo bolje govorio engleski nego ruski. Sad to gledam da izjednačim - rekao je Vučić.

On otkriva da je poslednji put bio u Čipuljićima kod Bugojna, odakle potiče njegova porodica u aprilu ove godine, kao i da zvaničnici Hrvatske znaju da su mu ustaše u Jasenovcu pobile gotovo celu očevu familiju.

- Znaju oni to, ali što bi to njih bilo briga. Za mene je najstrašnije što se ni danas ne zna gde su im grobovi - kaže on.

Premijer Srbije i lider SNS-a kaže da nije "kafanski čovek" i da nema vremena da ide po kafanama.

- Nažalost sa društvom iz mladosti nemam vremena da odem u kafanu. Nekada sam išao od Ćire u Zemunu do Bobana u Bloku 45, ali sada sve ređe. Rano ležem i veoma rano ustajem - ističe Vučić.

Vučić kaže da Andrića obožava ali da je za njega Dostojevski najveći: "On na najbolji način opisuje dubinu i tminu slovenske i ruske duše".

On otkriva čijih se reči drži kao premijer Srbije, ali kako kaže ne sme da otkrije ko mu je dao taj savet:

- Nemoj da pokušavaš da te Srbi vole, jer oni niti su koga voleli niti će ikada, a svaki za koga su govorili da ga vole, na kraju platio je glavom na ovaj ili onaj način. Gledaj da te poštuju i tako imaš šanse da nešto uradiš za svoju zemlju.

(Telegraf.rs / Izvor: Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SrbijaRusija

    16. oktobar 2014 | 08:39

    Mozete da mislite sta hocete ali ovo je pravi covek za Srbiju, svaka mu cast za to sto ce biti vojna parada.Samo vojska moze da nas zastiti od ovih gadova okolo

  • Alpski srbin

    16. oktobar 2014 | 09:26

    Svaka mu je na mestu, pravi drzavnik!

  • Dejan B.

    16. oktobar 2014 | 08:50

    Uz Rusiju,drugog puta,da sačuvamo nacionalno dostojanstvo,nemamo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA