DAČIĆ: Da se zastava Velike Srbije vijorila nad Tiranom odmah bi zasedao Savet bezbednosti UN!

 
  • 49

- Ovo se nikada nije dogodilo ni na jednoj fudbalskoj utakmici i unapred je pripremljeno. Za mene je centralno pitanje kako će reagovati Evropska unija i UEFA, jer da je neko iz Srbije razvio zastavu "Velike Srbije" u Tirani ili Prištini to bi već bilo na dnevnom redu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija - kaže prvi potpredsednik Vlade Srbije

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić ocenio je da je incident na fudbalskoj utakmici Srbija-Albanija smišljena i unapred planirana politička provokacija.

Dačić smatra da Srbija ne snosi nikakvu odgovornost za prekid utakmice.

- Ovo se nikada nije dogodilo ni na jednoj fudbalskoj utakmici i unapred je pripremljeno. Za mene je centralno pitanje kako će reagovati Evropska unija i UEFA, jer da je neko iz Srbije razvio zastavu "Velike Srbije" u Tirani ili Prištini to bi već bilo na dnevnom redu Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. U ovom incidentu narocito je sporna činjenica da je to uradio brat premijera Albanije koji treba ovde da bude gost. Sve to stavlja politicku dimenziju na ceo dogadaj i ovo je politicka provokacija - rekao je Dačić za "Blic".

On je rekao i da su tokom celog dana diplomate iz EU vršile pritisak da se albanski navijači, koje su srpski organi hteli da zadrže na aerodromu, puste na stadion, iako nisu imali karte.

- Srbija ne snosi nikakvu odgovornost za prekid ove utakmice - poručio je Dačić.

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    15. oktobar 2014 | 09:00

    Al niko još ne objavi ko je dozvolio da ta grupa prisustvuje utakmici? Pritisci nisu opravdanje ako se zna šta iza toga sledi. Da vidimo tog junačinu, koji je ponizio celu Srbiju i ugrozio bezbednost građana.

  • ja

    15. oktobar 2014 | 09:20

    Čovek iz albanije sa USA pasošom. Ma sve je ovo provokacija zapada i njihovih marioneta zbog dolaska Putina. Svet se uzdrmao!

  • dexxy

    15. oktobar 2014 | 09:31

    Objaviti imena tih diplomata iz EU koje su vrsile pritisak pa da saberemo 2 i 2.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA