OTKRIVENA NAJVEĆA TAJNA JUGOSLAVIJE: Na sahrani Tita u kovčegu nije bio njegov leš, već pesak! (FOTO)

 

- Iz medicinskih i higijenskih razloga, pre svega Dolanc, Mikulić i Doronjski odlučili su da se sahrana izvrši bez njegovog tela. U kovčegu koji je bio izložen u Saveznoj Skupštini, nalazio se pesak - kaže nekadašnji načelnik SDB Srbije Obren Đorđević

Ni sahrana Josipa Broza Tita 8. maja 1980. godine nije mogla da prođe bez podvale Službe državne bezbednosti, a prema tvrdnji dr. Obrena Đorđevića, nekadašnjeg načelnika SDB Srbije u kovčegu, prekrivenim zastavom SFRJ nije bio Titovo telo, već je on bio pun peska!

- Kada je Josip Broz Tito umro, pojedini članovi Predsedništva SFRJ, pre svega Stevan Doronjski i Stane Dolanc, želeli su da ga balsamuju i stave u mauzolej, kakav ima Lenjin na Crvenom trgu. Titovo telo, međutim bilo je puno raznih lekova, pa je počelo prerano da se raspada i širi oko sebe neugodan miris. Iz medicinskih i higijenskih razloga, pre svega Dolanc, Mikulić i Doronjski odlučili su da se sahrana izvrši bez njegovog tela. U kovčegu koji je bio izložen u Saveznoj Skupštini, nalazio se pesak - otkriva Đorđević za "Novosti", koji je četiri decenije proveo kao profesionalac u organima bezbednosti.

(Telegraf.rs)

Video: MINISTARSTVO ZDRAVLJA

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Emi

    13. oktobar 2014 | 08:45

    Kakav god da je bio za ove posle njega je legenda

  • Bojan

    13. oktobar 2014 | 09:03

    Kad bude svet saznao kakve je počasti dobio pesak tražiće neko zrno. :-)

  • Nn

    13. oktobar 2014 | 09:48

    Aaaaaaaa.....jos ce na kraju ispasti da je ziv, i da igra golf sa elvisom negde.....PA GDE JE ONDA LES?!?!?!?+?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA