Kurc čestitao Srbiji na pozitivnom Izveštaju EK!

 
  • 7

- Mogu da izrazim zadovoljstvo što je skor Izveštaja o napretku Srbije tako pozitivan i želim premijeru Aleksandru Vučiću da čestitam na pet meseci rada na reformama, pre svega u oblasti privrede, jer to jeste dobro za rast poverenja investitora - rekao je austrijski premijer i dodao da taj dosadašnji rad zaslužuje "veliku čestiku"

Austrijski premijer Sebastijan Kurc čestitao je danas srpskom premijeru Aleksandru Vučiću na Izveštaju o napretku Srbije koji Evropska unija predstavlja danas u podne, za koji je rekao da ima "pozitivan skor" pre svega u sprovođenju reformi u oblasti privrede.

- Mogu da izrazim zadovoljstvo što je skor Izveštaja o napretku Srbije tako pozitivan i želim premijeru Aleksandru Vučiću da čestitam na pet meseci rada na reformama, pre svega u oblasti privrede, jer to jeste dobro za rast poverenja investitora - rekao je Kurc i dodao da taj dosadašnji rad zaslužuje "veliku čestiku".

Kurc je rekao i da ga je novi komesar za proširenje EU, Austrijanac Johanes Han zamolio da srpskom premijeru prenese pozdrave i da je poručio da se raduje saradnji sa Srbijom u procesu priključenja.

Austrijski premijer je rekao i da je glavni razlog posete austrijske delegacije saniranje majskih poplava koje su zadesile Srbiju i Bosnu i Hercegovinu.

- Austrija je srećom bila u situaciji da efikasno reaguje i pruži pomoć u brojnim oblastima - rekao je Kurc i dodao da su to učinile vlasti, ali i nevladine organizacije i privatna lica koji su bili spremni da pomognu i kod kojih, kako je rekao, vlada veliki stepen simpatija prema Srbiji.

Kurc je istakao da naročito želi da premijeru Vučiću zahvali na odnosu prema sredstvima dobijenim za sanaciju poplava, dokumentaciji i spiskovima gde su sredstva otišla i na koji način će biti upotrebljena.

- To je veoma važno jer se to u drugim zemljama ne podrazumeva - rekao je austrijski premijer.

Uz napomenu da je u Beograd doputovao sa predsednikom Rajfajzen banke koja je u Srbiji aktivna ne samo kao banka već i kao Unika osiguranje, Kurc je naglasio da je to prva firma koja je navela da Srbiji treba da se pomogne nakon majskih poslova.

Kurc je rekao i da je u Beograd doputovao sa glavnim urednikom Kurira, austrijskih dnevnih novina koje su, dodao je, brzo napravile kampanju i prikupile donacije privatnih lica, kao i sa predstavnicima Karitasa i Crvenog krsta, dve najveće austrijske nevladine organizacije koje se staraju o tome da pomoć bude usmerena na pravo mesto.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realan

    8. oktobar 2014 | 11:15

    E hvala Kurc..u .....

  • Сале

    8. oktobar 2014 | 11:34

    На чему честитка? Европска унија дугује овој земљи за порушене фабрике и животе од 1999

  • B.

    8. oktobar 2014 | 12:51

    Druze Alek,mi ti se kunemo..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA