O ĐILAS: Pogledajte kako bivši gradonačelnik Beograda priča romski! (VIDEO)

 
  • 12

Bivši gradonačelnik Beograda priključio se kampanji "Da se bolje razumemo", zajedno sa ostalim javnim ličnostima kako sa političke, tako i sa kulturne scene Srbije, a sve u cilju promovisanja tolerancije i integracije Roma u društvo

Bivši gradonačelnik Beograda i lider Demokratske stranke, Dragan Đilas, priključio se kampanji "Da se bolje razumemo" kako bi pomogao integraciji i širenju međusobnog razumevanja Roma od strane onih koji nisu Romi.

Video-kampanja "Da se lepše razumemo" je sastavljena od izjava poznatih ličnosti romskog i onih koji nisu romskog porekla. Cilj kampanje je da se ukaže na značaj borbe protiv svih vidova diskriminacije i promovisanje tolerancije kako bi se omogućio suživot, jednake šanse i učešće Roma u svim društvenim tokovima.

Sve izjave javnih ličnosti onih koji nisu romskog porekla su na romskom jeziku, i obrnuto - poznate ličnosti koji su predstavnici romske nacionalne manjine pričaju na srpskom, a ispod svake izjave postavljen je prevod na drugom jeziku.

U kampanji, pored Dragana Đilasa učestvuju i dramaturg Jovan Ćirilov, novinar Vanja Bulić, pisac Marko Vidojković, Jelisaveta Karađorđević, Nenad Borovčanin i mnogi drugi...

Romsku nevladinu organizaciju “ROMAG” su osnovali Jovan Ćirilov, Dušan Bulić i Biljana Tasić.

Izjave ostalih učesnika u kampanji možete pogledati OVDE.

(Telegraf.rs)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Julija

    7. oktobar 2014 | 17:19

    O Djilas,ha,ha,ha

  • Ljubo

    7. oktobar 2014 | 20:40

    Citao sam neki dan izjavu , uvazenog Putina ! On porucuje nacionalnim manjnama; U rusiji sve manjine imaju ista prava kao i Rusi , Jezik je na celoj teritoriji Ruski , i zakoni vaze za sve. Ko misli drugacije moze da ide tamo gde mu je bolje.Posto zivim u Austriji i sluzbeni jezik je nemacki, mozes kuci da govoris kako zelis ali zna se kojim jezikom moras da govoris, ovde kod nas se ne zna ni ko pije ni ko placa. Hocemo da budemo veci katolici od pape , pa kad se te manjine pobune onda se pitamo sta bi.Kopirajte zakone jedne Austrije ili Nemacke, pa im mozete reci eto to smo uzeli od vas.Ovako uskoro cemo biti manji od svih manjina.Pozdrav.

  • Shvalercina

    7. oktobar 2014 | 17:13

    Covek je bog

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA