Vučević: Nećemo ostaviti Vučića da se bori sam protiv svih!

 
  • 21

- Utiska sam da tajkuni i političari iz DS-a žele samo jedno, a to je, glavu našeg predsednika. Nadam se samo, u političkom smislu - rekao je funkcioner SNS-a i predsednik GO SNS Novi Sad

Funkcioner SNS-a Miloš Vučević pozvao je danas Predsedništvo stranke da stane uz svog lidera Aleksandra Vučića u borbi za promene, poručujući da ne može i neće da prihvati da se Vučić ostavi da se sam bori protiv svih.

U pismu upućenom članovima Predsedništva SNS, Vučević navodi da je razlog zbog kojeg im se obraća uznemirenost zbog stanja u kojem se danas nalazi srpsko društvo i zbog uverenja da je Srbija na raskrsnici, od koje jedan put vodi u reforme i napredak, a drugi je - politička i sveukupna stranputica, kojom se išlo prethodne dve decenije.

- Jedan put vodi u reforme za koje se borimo, koje smo obećali građanima i koje su veoma bolne ali, kao što to neprestano objašnjavamo, neupitno vode ka progresu, ka ozdravljenju naše države u svakom segmentu - kaže Vučević koji je član Predsedništva stranke i predsednik GO SNS Novi Sad.

Drugi put od raskrsnice na kojoj je zemlja, kako navodi, vodi u mnogo boljem smeru, ali samo za političare (pogotovo one koji su na vlasti) i za vladajuću stranku, a to je put stranputice, na kojem smo bili poslednjih dvadesetak godina gde jedino političari žive ugodno, lagodno, a narod sve lošije i jadnije.

Vučević dodaje da je pre 14 godina kada se "'dogodio' taj 5. oktobar", narod imao veru da će posle promene vlasti i dolaska "demokratije" Srbija krenuti nekim boljim putem, poredeći se sa najuspešnijim državama koje su završile postsocijalističku tranziciju, poput Češke ili Poljske.

- Nažalost, sve što su 'eksperti' iz Demokratske stranke i njenih satelita doneli posle 5. oktobra jeste propadanje zemlje, prodaja kroz trulu privatizaciju svega što su generacije stvarale, doneli su pojavu tajkuna koji su toliko bogati da su posle nekoliko godina odlučili da preuzmu kontrolu nad svakom sferom života, uključujući i politički život, direktno kontrolišući najuticajnije političare i vladajuće stranke - konstatuje on u pismu, koje je dostavio Tanjugu.

Vučević napominje da je narod posle 12 mučnih godina odlučio da želi promene, da su promene započele, "a da smo na dobrom smeru dobili smo potvrdu 16. marta ove godine, kada je naša stranka dobila nezapamćenu podršku naroda Srbije na parlamentarnim izborima".

- Taj rezultat kao da je bio prekidač za razne sile, unutar i van Srbije, da nešto mora da se uradi da bi se onemogućilo da naša stranka i naš predsednik od Srbije naprave modernu, zdravu, uspešnu i u svakom smislu čistu državu - smatra Vučević.

Prema njegovim rečima, razlog zbog kog im piše je što u poslednjih nekoliko dana i nedelja, primećuje gotovo sinhronizovanu akciju, koja mu deluje kao dobro organizovan pokušaj da se onemogući napor Vlade Srbije da nizom mera i postupaka nastavi ozbiljno da reformiše državu.

Vučević navodi kao primer da štrajk advokata, jedne od najuglednijih grupa u društvu, gotovo da parališe pravosudni sistem, kao i štrajk prosvetnih radnika, koji traže povećanje plata, iako su svesni da u budžetu nema mesta za tako nešto.

U policiji, nastavlja on, štrajkuju šalterski radnici zbog toga što je država konačno odlučila da ne mogu na isti način da budu tretirani policajci koji na ulici svaki dan rizikuju život i šalterski radnici koji sede i bave se papirološkim poslom.

- Kao da je Vučić kriv što je poslednjih pet meseci doneto više reformskih zakona nego u prethodnoj deceniji, kao da je Vučić kriv što je građanima Srbije rekao istinu o posledicama razaranja države i društva od strane Demokratske stranke i njenih političkih satelita - konstatuje on.

Kako kaže, dolaskom na vlast, kada je momentalno postalo jasno koliko uvažavanje dobija premijer i predsednik SNS od svetskih lidera, opozicija u Srbiji je Vučića nazvala "slugom Zapada".

- Nakon toga se ispostavilo da predsednika Vučića na isti način dočekuju i u Moskvi i u Pekingu. I sada su 'kritičari' u problemu, predsednik Putin dolazi za nekoliko dana u Beograd, a, kako im je posao samo da kritikuju Aleksandra Vučića, isti oni koji su ga nazivali 'slugom Zapada' sada Vučića kritikuju zbog dolaska Vladimira Putina, što je potpuno besmisleno - primećuje Vučević.

Navodeći da je ono što ga je najviše uznemirilo prethodnih nekoliko dana i što ga je nagnalo da se obrati Predsedništvu stranke, stanje u policiji, ukazuje da je incident u kojem je prebijen Andrej Vučić "nešto nad čim treba duboko da se zapitamo šta i kako dalje".

- Ne želeći uopšte da pominjem uspešno organizovanu paradu homoseksualaca, ostaje mi gorak ukus pri pomisli da smo mi svoju ustavnu, pa i međunarodnu obavezu, organizovali na taj način da nijedno staklo u Beogradu nije polomljeno, a da ću taj dan ceo život da pamtim po snimku na kojem se vidi zversko prebijanje brata premijera, brata gradonačelnika Beograda i dvojice pripadnika Vojske Srbije - kaže on.

Dodaje da se boji da nije nikakva greška u pitanju i da je siguran da uzrok nije ni bahato ponašanje bilo koga od pomenutih.

- Bojim se da je sve bilo isplanirano i da je poruka tog brutalnog prebijanja nevinih ljudi trebalo da bude da se oni ne plaše nikoga i da se neće predati tako lako - navodi Vučević.

On kao ključno pitane postavlja - ko su oni: "stranke koje su posle više od decenije suverenog vladanja delimično izgubile vlast, pošto i dalje bahato nastavljaju pljačku građana Vojvodine, tajkuni koji ne mogu da se priviknu da moraju da žive po pravilima koje odredjuje država a ne dogovori na jahtama, ugroženi sistemi moći unutar samog državnog aparata kojima je takodje bilo mnogo ugodnije kada nije bilo nikakve kontrole i nikakvih pravila i još mnogi drugi".

- Utiska sam da tajkuni i političari iz DS-a žele samo jedno, a to je, glavu našeg predsednika. Nadam se samo, u političkom smislu - naglašava Vučević.

On takođe kaže da je, iako u poslednjih nekoliko nedelja imamo nebrojeni broj štrajkova u državi, "pomalo nezadovoljan" reakcijom kako pojedinaca iz vrha vlasti, tako i stranačkih organa i poručuje da novosadski naprednjaci pružaju punu podršku premijeru Srbije da nastavi da reformiše državu onako kako je započeo.

Vučevć ističe da zbog svega što je naveo traži od članova Predsedništva SNS da se u što kraćem roku sastanu i sagledaju celokupnu situaciju u državi, i odluče u kojem smeru treba dalje ići.

- Ili ćemo stati uz Vučića i boriti se za promene, ili ćemo prihvatiti ideje svih štrajkača da Srbija treba da se vrati u stari sistem, sistem koji je inaugurisala DS, a to je sistem pljačke, korupcije i sveukupnog propadanja, ali ne mogu i neću da prihvatim da se krijemo od svojih političkih protivnika koji su ovu zemlju razorili i da ostavljamo Vučića da se sam bori protiv svih - zaključio je Vučević.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .

    5. oktobar 2014 | 15:05

    On se bori sam sa sobom...

  • ICica

    5. oktobar 2014 | 18:03

    Zhivi kako morash i umesh,ne gini za propale ideale,niti za zemlju tajkuna i lopuza.srbija nema buducnost,zbog domacih izdajnika.

  • slavko

    5. oktobar 2014 | 20:47

    Nikada ranije niko nije pokazao takvu sigurnost u vezi refomri kao Vučić i zato je ovaj dopis predsedništvu SNS od strane Vučevića potpuno opravdan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA