OVO JE REPREZENTACIJA VLADE: Ko je od ministara Raduljica, Teo, Bogdan, a ko Sale Đorđević!

 
  • 18

Kako bi izgledala košarkaška reprezentacija Vlade i koji bi ministar igrao na pozicijama Krstića, Bjelice, Jovića, Kalinića, Štimca i drugih Đorđevićevih pulena koji su osvojili srebro u Španiji? Pročitajte ovde šta sami ministri misle o tome

Završen je Mundobasket u Šapaniji na kojem su srpski košarkaši ostvarili fantastičan uspeh, osvojili srebrnu medalju i oduševili sve, pa i članove Vlade Srbije. U isto vreme, ceo državni vrh je iste noći uputio svoje čestitke na adresu Đorđevićeve družine.

Telegraf.rs je pitao srpske ministre koji su oni košarkaš u "reprezentaciji Aleksandra Vučića". Pogađate, najviše su se "otimali" oko dresa Miloša Teodosića!

Krenimo redom. Pošto je ovo Vlada na čijem je čelu lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, sasvim je logično da dirigentska palica Aleksandra Đorđevića ode njemu u ruke i da on bude selektor Vladine košarkaške reprezentacije.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže za Telegraf da je s velikim oduševljenjem pratio igre srpske košarkaške reprezentacije i da bi on u reprezentaciji bio Bogdan Bogdanović.

- Vlada igra baš kao i Saletovi momci, kao tim, a na mene je najveći utisak ostavio Bogdanović. Ma, svi su bili fenomenalni - ističe Dačić.

Ministar policije Nebojša Stefanović zauzeće mesto zamenika kapitena reprezentacije Srbije Miloša Teodosića i dres s brojem 4, ali prava navala na taj dres je u Nemanjinoj 11. Želju da ga poseduju iskazali su i ministarka bez portfelja zadužena za evrointegracije Jadranka Joksimović i ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

- Pratila sam i navijala za naše momke, svaka im čast na borbi, požrtvovanju i pravoj timskoj igri. Najviše me je oduševio Teodosić - kaže Joksimovićeva.

Ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Aleksandar Vulin poneo bi dres s brojem 15 koji je u reprezentaciji Srbije vlasništvo Vladimira Štimca.

- Ne znam ko nije pratio igre srpskih košarkaša. Svi smo se radovali igri Bogdanovića, Teodosića, Krstića, Raduljice. Veoma sam zadovoljan igrom naše klupe, pre svega Vladimira Štimca, ali i Markovića i Simonovića. Na svakog se moglo osloniti. Ipak, utisak koji me je držao tokom celog prvenstva je nešto što odavno nisam video. Naši momci su se radovali igri. Košarka je ponovo bila igra. Čista, jednostavna radost - kaže Vulin.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić bodrio je srpske košarkaše s tribina. Pošto je najviši u Vučićevoj reprezentaciji uzeće dres reprezentacije s brojem 12 koji je nosio kapiten Nenad Krstić.

Ministar odbrane Bratislav Gašić kaže za Telegraf da je s velikim uživanjem pratio igre Đorđevićevih izabranika, a da ga je shodno njegovoj funkciji najviše oduševio dvojac Stefan Marković i Stefan Jović, i to igrom u odbrani, ali da bi on u reprezentaciji Srbije bio Miroslav Raduljica.

- Svi su bili sjajni, nije bilo lošeg mesta, svaka im čast, ali ako bih morao nekog da izdvojim, to bi bio Raduljica - ističe Gašić.

Ministra prosvete Srbije Srđana Verbića najviše je oduševio Nemanja Bjelica i on će u "Vučićevoj reprezentaciji" poneti dres s brojem 8.

- Ako moram da izaberem samo jednog, onda je to Bjelica, ali ističem da su svi bili fenomenalni. Posebno me raduju ovi mladi košarkaši kao što su Kalinić, Birčević i Jović, zato što nemaju respekta ni prema kome - kaže Verbić.

Ministar pravde Srbije Nikola Selaković, pošto je uvek među najbolje ocenjenim ministrima, zauzeće u reprezentaciji dres s brojem 10, koji je nosilo najprijatnije iznenađenje Mundobasketa i od skora igrač Crvene zvezde Nikola Kalinić.

(D. Z.)

Video: Turković: Radić je na prijemu bio veoma uznemiren sa povredama u vidu otreklina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA