Vulin: Ionako bih primio majku bolesne devojčice, nije trebalo toliko da pati!

 
  • 3

- Nije morala da pešači toliki put, sastanak je mogla da dobije i bez toga i dobiće sastanak. Što se mene tiče, neka prekine, da se ne muči više i iskreno mi je žao da gledam ljudsko biće koje sada hoda po ovoj kiši i nevremenu, a mogla je da dođe do mene i bez toga, moja vrata su otvorena - poručio je ministar rada

Ministar rada Aleksandar Vulin izjavio je danas da će razgovarati sa majkom bolesne devojčice koja je krenula iz Banje Koviljače peške do Beograda u znak protesta, jer im kuća uništena u majskim poplavama i još nije obnovljena tako da devojčica živi u nehumanim uslovima.

Vulin joj je savetovao da prekine sa pešačenjem, jer je, kako kaže, razgovor mogla da dobije i bez toga.

- Nije morala da pešaci toliki put i da toliko pati, sastanak je mogla da dobije i bez toga i dobiće sastanak. Što se mene tiče neka prekine, da se ne muči više i iskreno mi je žao da gledam ljudsko biće koje sada hoda po ovoj kiši i nevremenu, a mogla je da dođe do mene i bez toga, moja vrata su otvorena - poručio je Vulin.

Upitan da prokomentariše njene zahteve,on je rekao da oni prevazilaze ingerencije Ministarstva rada jer ono ne odlučuje o Fondu retkih bolesti, iako je on već formiran, kao ni kako će se deliti i distribuirati pomoć u poplavama.

- Ministarstvo rada ne odlučuje o ovim stvarima, gospođa je izabrala da mi budemo adresa i u redu, i za to smo - rekao je Vilin novinarima.

Majka bolesne devojčice Gorica Petrović krenuula je juče iz Banje Koviljače peške do Beograda u znak protesta, jer im kuća uništena u majskim poplavama još nije obnovljena tako da devojčica živi u nehumanim uslovima.

Ona je ka Beogradu krenula juče ujutru, određena joj je policijska pratnja, a krajnje odredište je Ministarstvo za rad i socijalna pitanja u Beogradu.

- Moje dete živi u nemogućim uslovima gde bi se i zdrav čovek razboleo. Pred našim problemima oči zatvaraju i lokalne i državne institucije. Iz tog razloga krećem peške za Beograd - rekla rekla je juče Tanjugu Gorica Petrović.

Majka bolesne devojčice kaže da njen protest nije politički motivisan, već želi da skrene pažnju na sve bolesne i ugrožene koje niko od nadležnih od majskih poplava nije posetio.

- Od majskih poplava stizala su samo obećanja a kada sam podnela zahtev MUP-u da u znak protesta želim da krenem peške za Beograd odmah je stigla uplata za poplavu i počele su da stižu razne humanitarne organizacije. CIlj nije ispoštovati samo mene, moju kuću i moje dete, već sve ljude i svu decu, prvenstveno bolesnu - naglasila je Petrović.

Njena trinaestogodišnja devojčica boluje od pet retkih bolesti, a na klinici Adžibadem u Turskoj potvrđena je hemofilija i još nekoliko propratnih dijagnoza.

Porodica Petrović pretrpela je ogromnu štetu u majskim poplavama, čak su i lekovi devojčice bili poplavljeni.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goxi - oʞɐdoɐu

    13. septembar 2014 | 03:14

    Trebali smo svi, a ne samo ona.

  • Dara

    13. septembar 2014 | 23:03

    A da joj Vi, g-dine Vulin podjete u susret, pošto Vam je žao njenih patnji? Ako nisteprimetili, patila je ona i pre polaska, pate i oni u čije ime je pošla na ovaj put. Izdržite hrabra majko, nedajte da Vas sažaljevaju

  • Pera

    13. septembar 2014 | 08:24

    Puna podrška ovoj ženi, a Vulin je ionako nebitan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA