PRAVI PROBLEMI: Šta najviše muči srpske poslanike u Skupštini? Saznajte...

 
  • 1

Poslanici Skupštine Srbije su, u danu za postavljanje pitanja Vladi, izrazili nezadovoljstvo zbog toga što od ministarstava ne dobijaju u propisanim rokovima odgovore

Poslanici Skupštine Srbije su, u danu za postavljanje pitanja Vladi, izrazili nezadovoljstvo zbog toga što od ministarstava ne dobijaju u propisanim rokovima odgovore, a predsednica parlamenta Maja Gojković najavila je da će uložiti svoj autoritet i podsetiti ministre na tu obavezu.

Na taj problem danas je upozorio poslanik Nove demokratske stranke Marko Đurišić koji je objasnio da, iako postoji propisani rok od 15 dana za dostavljanje odgovora poslanicima, još nije dobio odgovore na pitanja koja je postavio pre više od meseca dana.

Ovoga puta, Đurišić je od Vlade Srbije zatražio informaciju o broju saveta koji su obrazovani i članovima tih saveta.

Poslanik Demokratske stranke Borislav Stefanović je od vlade zatražio informaciju o iznosu koji je do sada uplaćen za saniranje posledica poplava preko telefonskog broja 1003 i sa koliko novca Srbija u ovom trenutku raspolaže za otklanjanje posledica poplava.

On je, na zahtev žitelja Vinče, uputio i pitanje EPS-u i Elektromreži Srbije o tome da li će biti izmešten magistralni dalekovod, koji, prema njegovim rečima, predstavlja ozbiljan rizik po zdravlje gradjana, a kod dece čak upetostručuje opasnost od dobijanja malignih bolesti.

Poslanik Partije za demokratsko delovanje Riza Halimi upitao je ministra prosvete zašto deca u opština Bujanovac, Preševo i Medveđa nisu dobila besplatne bukvare na albanskom jeziku i zašto nisu štampani udžbenici čije je izdavanje u isključivoj nadležnosti resornog ministarstva.

Poslanik Srpskog pokreta obnove Aleksandar Čotrić je od Ministarstva odbrane zatražio informacije o strategiji stambenog zbrinjavanja aktivnih i penzionisanih pripadnika vojske, kao i informacije o planiranim vojnim vežbama.

Poslanik Srpske napredne stranke Slobodan Gvozdenović interesovao se za sudbinu preduzeća "Krušik akumulatori", koje jedino u regionu proizvodi nikl-kadmijumske i srebro-cink akumulatore, budući da je odluka o poništenju privatizacije preduzeća koju je donela Agencija za privatizaciju na overi u Ministarstvu privrede.

Poslanik Nove Srbije Dragan Jovanović je ministru kulture i premijeru uputio pitanje kada će biti donet leks-specijalis kojim bi se imovina koja, po testamentu kralja Petra Prvog Karađorđevića pripada njegovoj zadužbini, i formalno-pravno vratila građanima.

Po završetku postavljanja poslaničkih pitanja, Skupština Srbije je započela sednici na čijem dnevnom redu je 25 zakonskih rešenja, medju kojima su izmene zakona o visokom obrazovanju i četiri zakona koja se odnose na rad državnih službenika.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tata Ikun

    4. septembar 2014 | 13:43

    Najviše ih muči kako da se najudobnije nameste dok spavaju u toku zasedanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA