Nikolić: Tadiću, naučiću te da igraš kolo

 
  • 3

Lider naprednjaka na predizbornom mitingu u Zemunu pozvao Borisa Tadića da raspiše i predsedničke izbore

Srpska napredna stranka održala je danas u Hali "Pinki" u Zemunu svoj prvi predizborni miting, kojem je prisustvovalo više od 2.000 ljudi. Izborna lista SNS-a zvaće se "Pokrenimo Srbiju, Tomislav Nikolić", a na njoj će, pored naprednjaka, biti i Nova Srbija (NS), Pokret snaga Srbije Bogoljub Karić, Pokret socijalista i više manjinskih stranaka i udruženja.

Na početku mitinga, potpredsednik stranke Aleksandar Vučić izvinio se građanima koji nisu mogli da uđu i najavio buduće mitinge u mnogo većim halama.

Predsednik SNS-a Tomislav Nikolić pozvao je predsednika Srbije Borisa Tadića da raspiše predsedničke izbore.

- Šaljem Tadiću ličnu poruku - usudi se, raspiši predsedničke izbore - rekao je Nikolić na skupu u Zemunu.

On je naveo da to radi iz dva razloga, da "Tadić ne bi doživeo katastrofalni poraz krajem godine, i da bi ga naučio u međuvremenu da igra kolo", aludirajući na predsednikov nastup prilikom dobijanja statusa kandidata.

Nikolić je rekao da kao stranka imaju pet prioriteta i da će, ukoliko dođe na vlast, imati vladu od 15 ministara, a zalagaće se za smanjenje broja poslanika na polovinu.

Prema njegovim rečima, tih pet proriteta su sprovođenje zakona o javnim nabavkama, borba protiv privliegovane političke klase, pokretanje projekta Dunav - Morava - Vardar, smanjenje ogromnog držanog sektora i politika opšte brige za bebe.

Na mitingu su takođe govorili zamenik predsednika stranke Aleksandar Vučić, Jorgovanka Tabaković, predsednik Nove Srbije Velimir Ilić, lider Pokreta Socijalista Aleksandar Vulin i predstavnici manjinskih stranaka i udruženja.

Aleksandar Vučić, zamenik predsednika SNS-a ukazao je na nezaposlenost u Srbiji koja je 25 odsto, i poručio da SNS ima ekonomski program da, kako je rekao, zaposli Srbiju i obezbedi bolju budućnost za sve njene građane.

- Hoćemo da Srbija počne da radi, ekonomija i nova radna mesta će biti naš prioritet - rekao je Vučić.

On je istakao da će SNS doneti novi zakon o javnim nabavkama kojim će uštedeti 600 miliona evra.

- Taj novac više neće ići u ruke tajkuna i političara, već narodu - poručio je Vučić.

Predsednik Nove Srbije Velimir Ilić poručio je građanima da Tadić ne može stanje u svojoj stranci da reši, a ne stanje u Srbiji, i dodao da je jedina alternativa da pobedi lista koju narod hoće.

U pauzi između govornika, na mitingu je nastupio i pevač Rastko Janković, sa pesmom "Samo najbolji idu napred, budi među njima".

Aleksandar Vulin, lider Pokreta Socijalista, naglasio je kako je Demokratska stranka napravila najbogatijeg gradonačelnika u Evropi.

Na mitingu su govorili i Dragomir Karić iz Pokreta snaga Srbije, kao i Miodrag Linta iz Koalicije udruženja izbeglica. Prisutni su bili, između ostalih, Radoš Ljušić i Luka, brat Radovana Karadžića.

(Isidora Danić)

 

Video: Kako prepoznati da imate posla sa narcisoidnim partnerom i kako se izvući iz začaranog kruga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bratBing

    15. mart 2012 | 00:15

    Idi cuvaj unuke matora drtino, malo toga je ostalo da se pokrade

  • tomanija

    15. mart 2012 | 14:08

    a ko ce da sredi stanje u SNS-u. Vuceta i Bore ... Pa tamo su sve politikanti i nije cudo sto ih zovu kontejner stranka, a njihovu koaliciju frakenstajn koalicija...Nema nista od njih, to su prazne price i nekultura pa je dobro sto su otisli iz radilkala, sad se zna ko je ko...

  • Sumadinac

    15. mart 2012 | 05:16

    Tomislave, Vucicu, da li vi mislite da je narodu toliko kratka pamet da zaboravi vasu vladavinu 1997-2000? Da imate obraza i morala sakrili bi se u misiju rupu, ili u stanove koje ste na posten nacin zaradili...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA