VUČIĆ: Niko neće ostati bez krova nad glavom!

 
  • 39

- Niko neće ostati bez kuće i sve će biti obnovljene do sredine jeseni kako je i obećano, a putevi će biti sanirani do prvog oktobra- rekao je Vučić

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je građanima čije su kuće oštećene u poplavama da će u narednih sedam do deset dana dobiti novac za obnovu i podsetio da za te namene Srbija može da računa na 80 miliona evra iz IPA fondova i donacija i još izmedju 40 i 50 miliona evra iz Fonda solidarnosti EU.

- To će biti oko 120 miliona evra, to je veliki novac, ali nisu milijarde kao što su neki govorili. Vrlo sam realan, vrlo ozbiljan i ne mogu narodu da govorim ono što nije istina- rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara s kojim novcem Srbija može da računa nakon donatorske konferencije.

Premijer je zahvalio predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću na angažmanu u vezi s donatorskom konferencijom koja je pre nekoliko dana održana u Briselu.

- Niko neće ostati bez kuće i sve će biti obnovljene do sredine jeseni kako je i obećano, a putevi će biti sanirani do prvog oktobra, dok u narednom periodu ostaje još da se reše problemi u elektroenergetskom sistemu", rekao je Vučić novinarima u Šamcu, gde je odneo pomoć za obnovu nakon poplava.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rebeka

    19. jul 2014 | 16:33

    Ova vlast pokazuje da joj je stalo o svog naroda, jer ovi predhodnici su na zalost samo mislili kako sto duze da zadrze fotelje, pa je politika koju su vodili samo unazadila Srbiju.

  • Hermiona

    19. jul 2014 | 17:18

    Covek je i do sada ispunjavao svoja obecanja, tako da ne sumnjam da ce i sada biti isti slucaj. Covek od reci je covek od reci!

  • Sneša PO

    19. jul 2014 | 16:16

    Najviše mi se sviđa pomisao, a to je da znam kada premijer nešto kaže, to i uradi, a ne kao što je to bivalo u prošlosti, samo smo bili lagani od strane političara kojima su proriteti bili sopstveni interesi i ništa drugo!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA