Nikolić: Da birokratija promeni način razmišljanja (FOTO)

 
  • 2

- Možda je ova poplava pravi momenat da svi predsednici lokalnih samouprava nauče svoje činovnike kako sada, tako i ubuduće, da rade - da više nema okolišanja, fali ti ovaj papir, fali ti ovaj pečat - rekao je predsednik Srbije i poručio da postojeća birokratija mora da odustane od dosadašnjeg načina razmišljanja pri izdavanju dozvola za obnovu kuća ugroženom stanovništvu

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je danas da postojeća birokratija mora da odustane od dosadašnjeg načina razmišljanja pri izdavanju dozvola za obnovu kuća uništenih u poplavama, jer taj posao mora brzo da se radi.

- Možda je ova poplava pravi momenat da svi predsednici lokalnih samouprava nauče svoje činovnike kako sada, tako i ubuduće, da rade - da više nema okolišanja, fali ti ovaj papir, fali ti ovaj pečat - rekao je on.

Nikolić je istakao da u takvim slučajevima svi papiri moraju da budu gotovi za 10 dana i da se mora brzo raditi, upitavši: "Šta smo uradili, ako krenemo u birokratsku proceduru?".

Prema njegovim rečima, kada nam se desi nevolja poput nedavnih poplava, kompletan postupak mora da se ubrza.

Nikolić je rekao i da je apelovao na predstavnike lokalnih vlasti i u Svilajncu, da se Zakon o javnim nabavkama drugačije primenjuje kada su u pitanju poplave, dodavši da misli da se tu uradilo dosta.

On je rekao i da država treba da propiše cenovnik koliko plaća skidanje maltera, rušenje uništenih zidova, ponovno malterisanje... i da svako ko se prijavi po toj ceni može odmah da radi, a da mu reference budu kvalitet.

Nikolić smatra da je to neophodno uraditi, jer će leto trajati još mesec, dva, a posle toga ponovo dolaze kiše.

Predsednik je prethodno sa suprugom Dragicom, obišao sela Brgule i Liso Polje u opštini Ub, u kojima "Fondacija Dragice Nikolić" gradi tri kuće za domaćinstva koja su ostala bez domova u poplavama.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milunko

    2. jul 2014 | 05:52

    Pa mi imamo birokratiju onaku koji niko u svetu nema kod nas se ceka u red a papiri na pretek.

  • Opet dobro

    2. jul 2014 | 11:07

    Tačno tako svi smo umorni od mice ubice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA