Mihajlović: MUP je trpeo dok je Dačić bio premijer!

 
  • 18

- Vrlo je teško biti premijer i rukovoditi ministarstvom. Tako da verujem da je MUP sasvim sigurno trpeo, u smislu nesprovođenja reformi - kaže ministarka saobraćaja

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarska građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da veruje da je Ministarstvo unutrašnjih poslova sasvim sigurno trpelo u smislu nesprovođenja reformi u vreme kad je na njegovom čelu bio Ivica Dačić.

- Vrlo je teško biti premijer i rukovoditi ministarstvom. Tako da verujem da je MUP sasvim sigurno trpeo, u smislu nesprovođenja reformi. To nije nikakvo opravdanje, ali očito da se nije vodilo računa. Da li je to bilo s namerom ili bez namere, da li neko nije hteo da zagrebe u sve probleme koji postoje, možda ima i toga - rekla je Mihajlovićeva u intervjuu za "Politiku".

Ona je, takođe, navela da, s obzirom da koalicioni partner više nije zadužen za MUP, "veruje da će tu stvari sada morati sa budu mnogo brže, što zbog nas samih, što zbog EU i uopšte zbog drugačijeg funkcionisanja MUP-a".

Prema njenim rečima, sada kada neke druge stvari izlaze na videlo - ne kada je reč o policiji, nego o nekim drugim resorima - "shvatamo da se niko nije istinski bavio nekim resorima" i da to važi i za resore kojima ona rukovodi.

- Da su se svi predhodni ministri malo više bavili svojim resorom, danas ne bismo imali projekte koji u proseku kasne dve godine, 25.000 nerešenih predmeta u građevinarstvu, 1,5 miliona nelegalnih objekata... - navela je ministarka.

Na pitanje da li se uticaji spolja prelamaju na unutrašnja zbivanja i utiču na (ne)stabilnost u zemlji, Mihajlović je navela da je Srbija na raskrsnici i da ne može sebi da dopusti da se opredeli za jednu ili drugu stranu.

- Zato sam vrlo zadovoljna, što je jedino naš premijer uspeo da ''vozi slalom'', rezultat čega je da nismo uveli sankcije Rusiji. Mislim da je to diplomatski uspeh i uspeh premijera, pre svega, i to ovaj Vladi beležim kao veliki plus - istakla je ministarska.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • drakče

    27. jun 2014 | 09:49

    Frustrirana zena.Ona i Gojkoviceva cekaju svojih 5 minuta..

  • Svetomir

    27. jun 2014 | 10:20

    A I EPS DOK JE ONA BILA MINISTARKA.

  • Герцог Тома

    27. jun 2014 | 10:14

    A sad u MUP cvetaju ruže. I po kom se osnovu ova gospoja bavi MUP-om? Verovatno je pozavršavala sve u svom resoru pa ajde da malo "zapljune" druge. Činjenica je da je tzv. Dačić bio kvazi premijer i kvazi ministar unutrašnjih poslova ali je i činjenica da se ni on a ni bilo ko drugi ne pita u vezi policije. Sve to stiže iz ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA