Vučić: Kuće za poplavljene na Vidovdan

 
  • 5

- Pomoć će biti isplaćena kada budu završene procene i kada budemo imali liste. Neće to da bude bacano iz aviona. To će dobiti oni koji imaju štetu od 2.000 evra ili veću od toga, a na svi građani - poručio je predsednik Vlade Srbije i dodao da bi izgradnja kuća srušenih u poplavama trebalo da počne u subotu

Izgradnja kuća srušenih u poplavama u Srbiji trebalo bi da počne u subotu, na Vidovdan, izjavio je danas premijer Aleksandar Vučić.

Premijer je novinarima na skupu Saveta stanih investitora rekao da će građanima kojima su kuće oštećene u poplavama biti isplaćeno po 2.000 evra kada budu završene procene štete.

- Pomoć će biti isplaćena kada budu završene procene i kada budemo imali liste. Neće to da bude bacano iz aviona. To će dobiti oni koji imaju štetu od 2.000 evra ili veću od toga, a na svi građani - rekao je Vučić.

On je rekao da će procene biti završene u najkaraćem mogućem roku da ne bi bilo "krađi i pljački kao što je bilo u Kraljevu i Valjevu" i dodao da se procene rade zajedno sa EU i UN.

- Čim to završimo građani će dobiti novac koji smo opedelili - rekao je Vučić i dodao da postoji mogućnost da se i na donacije iz Srbije ukine obaveza plaćanja poreza, ali da razume Ministarstvo finansija u oklevanju da se to uradi zbog pokušaja zloupotreba.

Srbiju su polovinom maja pogodile poplave u kojima je oštećen veliki broj objekata, a preliminarna direktna šteta procenjena je na 600 milona evra.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • joca

    26. jun 2014 | 14:39

    Bilo bi lepo da istrazite i napisete koliko je novca skupljeno i koliko su gradjani dali slanjem poruke na broj 1003!te pare niko ne spominje i o tome se ne pise!

  • Vlada

    26. jun 2014 | 16:52

    Obrenovac treba da se pravi na drugom mestu a ne tu gde je posto su bile poplave i opet ce

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA