Pavićeviću zabranjen ulazak na Kosovo!

 
  • 5

- Uskraćivanje ulaska na područje Pokrajine Dejanu Pavićeviću, koji se u trenutku incidenta nalazio u vozilu sa diplomatskim registarskim tablicama Misije EU, predstavlja grubo kršenje sporazuma koji su Beograd i Priština postigli uz posredovanje EU - navodi se u saopštenju direktora kancelarije za KiM

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kritikovao je kosovske vlasti jer su zabranile ulaz na Kosovu oficiru za vezu Dejanu Pavićeviću.

- Uskraćivanje ulaska na područje Pokrajine Dejanu Pavićeviću, koji se u trenutku incidenta nalazio u vozilu sa diplomatskim registarskim tablicama Misije EU, predstavlja grubo kršenje sporazuma koji su Beograd i Priština postigli uz posredovanje EU -  navodi se u saopštenju.

Dodaje se da "posebno zabrinjava činjenica da ovakvo delovanje vlasti u Prištini, suprotno preuzetim obavezama, nesumnjivo otežava dalji proces normalizacije odnosa Beograda i Prištine".

- Dejan Pavićević je sa administrativnog prelaza Merdare vraćen pod izgovorom da ne poseduje važeća dokumenta, što svakako nije opravdano, jer su isprave sa kojima je putovao apsolutno validne na osnovu Sporazuma o oficirima za vezu - navodi se u saopštenju.

Vlada Srbije nada se što hitnijem rešavanju ove sporne situacije i zahteva puno poštovanje preuzetih obaveza svih aktera koji su učestvovali u postizanju Briselskih sporazuma.

(Telegraf.rs / Beta)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • trebevic

    25. jun 2014 | 18:02

    Albanci zele da kaznjavaju Srbe koji su izdali Republiku Srbiju.Dobar potez i pravican potez granicnih vlasti Drzave Kosovo.Svima koji su izdali Srpske nacionalne interese i treba da ne daju ulazak u drugu drzavu.Sad mogu jedino da se obrate Evropskoj Uniji i da je zamole da Unija zamoli Albance da ih puste na Kosovo bar 8 sati toliko da se vide sa onima koje su izdali.

  • Valjevo

    25. jun 2014 | 21:49

    Stani malo! Ko je zabranio ulaz? Zar Kosovo ne pripada Srbiji? Cija je policija na granici? Da li sam nesto pogresno shvatio?

  • srbenda

    27. jun 2014 | 07:44

    neznam samo sta koji djavo vise Dole trage samo SE brukaju i prave dnevnice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA